Πώς θα φτιάξεις το τέλειο γραφείο για εργασία με βιντεοκλήση

Νατάσσα Σχοινά
Πώς θα φτιάξεις το τέλειο γραφείο για εργασία με βιντεοκλήση

Ιδέες για να διακοσμήσεις επαγγελματικά τον χώρο ανάλογα με το στιλ σου.

Η μεταφορά της εργασίας στον χώρο του σπιτιού έχει ανέβει κατακόρυφα τους τελευταίους μήνες. Πώς να γίνει διαφορετικά, όταν εμφανίστηκε μία πανδημία που ορίζει κοινωνικές αποστάσεις και αποφυγή συνωστισμού. Αναμενόμενα, ο κόσμος ψάχνει να βρει τρόπους ώστε να κινηθεί γύρω από αυτό. Ειδικά όταν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου το ωράριο, την τοποθεσία και γενικά κάθε τι σχετικό με τη δουλειά σου, τα πράγματα έχουν μία μεγαλύτερη ευελιξία.

Γυμναστική, εκπαιδευτικά σεμινάρια, θεραπείες με ψυχολόγο και πολλά άλλα είναι πολύ εύκολο να τοποθετηθούν στο σπίτι και από εκεί, με τη βοήθεια της τεχνολογίας και του διαδικτύου, να υπάρχει αλληλεπίδραση online. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι δε χρειάζεται να μεριμνήσεις για τίποτα επειδή είσαι στην άνεση του σπιτιού σου. Ίσα ίσα. Πρέπει να δημιουργήσεις ένα όμορφο περιβάλλον, όπου θα υποδέχεσαι τους πελάτες.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το πετύχεις αυτό ανάλογα με το στιλ που θες να υιοθετήσεις.

  1. Η θέα.
grafeio epaggelmatiko5

Τοποθέτησε το γραφείο ή το σημείο που θα φαίνεται στην κάμερα μπροστά σε ένα παράθυρο που θα έχει θέα έξω. Η πόλη, μία αυλή ή οτιδήποτε κρίνεις εσύ ωραίο και έχεις την τύχη να βρίσκεται δίπλα στο σπίτι σου, αποτελούν σούπερ background.

  1. Το Instagrammable
grafeio epaggelmatiko3

Είναι ο χώρος που εύκολα βλέπεις ως φωτογραφία στο Instagram. Γραφείο με τετράδια, μολυβοθήκες, διακοσμητικά, χρώματα, και όλα σωστά κατανεμημένα στον χώρο, ώστε να δημιουργούν ένα θέαμα κατευθείαν για λήψη.

  1. Το Lounge
grafeio epaggelmatiko2

Είναι το πλάνο που θα δείχνει και το σαλόνι τριγύρω και θα αποπνέει μία μεγαλύτερη άνεση και αίσθηση του καθιστικού. Ειδικά για εκπαιδευτικά μαθήματα, αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή.



  1. Homelike
grafeio epaggelmatiko4

Αυτό ουσιαστικά έχει να κάνει με το γραφείο σου ως έχει. Το στιλ που ούτως ή άλλως έχεις επιλέξει. Με τα post-it του, με τις οικογενειακές φωτογραφίες στον τοίχο, με τις ζωγραφιές του παιδιού και ό,τι εντάσσεται στον χαρακτήρα του σπιτιού.

  1. Το καθαρά επαγγελματικό.

Αυστηρή διακόσμηση, μεγάλο γραφείο, σταθερό τηλέφωνο, ξύλινα βαριά έπιπλα. Ή και το καθαρά industrial. Είναι το πλάνο που θα δεις στις ταινίες με εταιρείες. Και ανάλογα με τη δουλειά σου, μπορείς εύκολα να το έχεις και στο σπίτι.

grafeio epaggelmatiko