Tο σημάδι ότι η συνέντευξη εργασίας δεν πήγε όπως θα ήθελες

Νατάσσα Σχοινά
Tο σημάδι ότι η συνέντευξη εργασίας δεν πήγε όπως θα ήθελες

Δεν αποτελεί εγγύηση για το αποτέλεσμα, αλλά σίγουρα είναι ένας καλός δείκτης.

Η συνέντευξη εργασίας είναι μία συνάντηση που συνήθως προκαλεί άγχος στον συνεντευξιαζόμενο. Τουλάχιστον, μία αγωνία μέχρι να έρθει και να διεξαχθεί με τρόπο που να θεωρηθεί επιτυχημένος και να οδηγήσει στο επόμενο στάδιο, δηλαδή το πολυπόθητο τηλεφώνημα που θα λέει ότι πήρες τη θέση που επιθυμούσες.

Σαφώς και δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για αυτό που πρόκειται να γίνει. Μπορεί να νιώθεις ότι η συνέντευξη δεν πήγε και τόσο καλά και, τελικά, να δεχτείς τηλεφώνημα. Μπορεί να φύγεις ενθουσιασμένη πιστεύοντας ότι όλα πήγαν κατ’ ευχήν, αλλά το κινητό να μη χτυπήσει. Υπάρχει, μάλιστα, ένας τρόπος που μπορεί να αποτελεί δείκτη ότι τα πράγματα πηγαίνουν προς τη δεύτερη κατεύθυνση.

Ποιος είναι;

Όταν τελειώσει η συνέντευξη, θα υπάρξει ένα «κλείσιμο», μία ατάκα που θα ολοκληρώσει τη συνάντησή και να σε ξεπροβοδίσει. Αν ακούσεις «Χάρηκα για τη γνωριμία» ή «Χάρηκα για τη γνωριμία. Θα σας ειδοποιήσει κάποιος», δεν είναι καλό σημάδι. Είναι μία πολύ γενική και καθόλου ένθερμη ατάκα που δε δείχνει και το μέγιστο ενδιαφέρον.

Αντ’ αυτού, αν ο συνομιλητής σου πει «Χάρηκα που σας γνώρισα, θα έχετε ειδοποίησή μας την τάδε ημέρα από τον τάδε άνθρωπο για να σας ενημερώσει για τη συνέχεια», έχει εντελώς διαφορετική βαρύτητα. Δείχνει ενδιαφέρον για το άτομό σου ο τρόπος που εν τέλει σου συμπεριφέρονται.

Φυσικά, αυτό δεν αποτελεί πάντα στάνταρ αποτέλεσμα, αλλά είναι καλός δείκτης.