5 tips για να εκτιμηθεί η δουλειά σου σ΄ ένα τοξικό εργασιακό περιβάλλον

5 tips για να εκτιμηθεί η δουλειά σου σ΄ ένα τοξικό εργασιακό περιβάλλον

5 τρόποι για να τονώσεις την αξιοπιστία σου και να κερδίσεις τους συναδέλφους σου.

Δεν υπάρχει χειρότερο από το να ζεις αλλά και να εργάζεσαι σ΄ ένα τοξικό περιβάλλον. Η ενέργειά σου μπορεί αν μετατραπεί από θετική σε αρνητική μέσα σε λίγα μόλις λεπτά και ως το τέλος της ημέρας να νιώθεις πως δεν έχεις αποθέματα διάθεσης και κουράγιου, σαν να σε έχουν ρουφήξει βαμπίρ.

Συμβαίνει σε πολλούς ανθρώπους να θέλουν -κυρίως στο εργασιακό τους περιβάλλον- να τους υπονομεύσουν αλλά και να τους υποβαθμίσουν, όχι για λόγους επαγγελματικούς αλλά καθαρά εξαιτίας προσωπικής εμπάθειας. Κι εκεί είναι που τα πράγματα στενεύουν κι αν τύχει να βρίσκεσαι ανάμεσα σε συναδέλφους που δεν σε συμπαθούν, να υποσκάπτουν τον λάκκο σου.

Για να λειτουργήσει αρμονικά μια ομάδα χρειάζεται συνεργασία και εμπιστοσύνη. Οποιαδήποτε κι αν είναι τα προβλήματα που ανακύπτουν, θα πρέπει να μένουν πίσω οι προσωπικές εμπάθειες και να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό πάντα με καλοσύνη και καλή διάθεση.

Η καθημερινή τριβή με τους συναδέλφους μας, το άγχος και οι ταχύτατοι ρυθμοί της δουλειάς έχουν ως αποτέλεσμα να συναναστρεφόμαστε με πολλούς και διαφορετικούς χαρακτήρες ταυτόχρονα. Συνήθως οι άνθρωποι που εμπνέουν εμπιστοσύνη, αναλαμβάνουν όλο και περισσότερα σημαντικά project από τους προϊσταμένους τους.

Αν λοιπόν νιώθεις πως η αξιοπιστία είναι ένα από τα μεγαλύτερα προτερήματά σου είναι καιρός να το αποδείξεις!

Εδώ σου έχουμε 5 τρόπους για να τονώσεις την αξιοπιστία σου και να κερδίσεις τους συναδέλφους σου, ακόμα κι αν υπάρχουν πολλά που σας χωρίζουν.