Θέλεις προαγωγή; Αυτά τα 3 βήμα πρέπει να ακολουθήσεις για να την κερδίσεις

Θέλεις προαγωγή; Αυτά τα 3 βήμα πρέπει να ακολουθήσεις για να την κερδίσεις

Ακόμη και σε καιρό πανδημίας μπορείς να ζητήσεις αύξηση και να την κερδίσεις.

Βρισκόμαστε εν μέσω μιας κατάστασης που δεν μπορούμε να προβλέψουμε. Η πανδημία του κορονοϊού έχει δημιουργήσει αλλαγές στη καθημερινότητά μας, κάτι που έχει ως συνέπεια και το εργασιακό μας περιβάλλον. Κι εκεί που είχαμε μάθει να πηγαίνουμε καθημερινά στη δουλειά μας, να επικοινωνούμε με τους συναδέλφους μας και να προσπαθούμε να αναβαθμιστούμε σε θέση και αρμοδιότητες, ο κορονοϊός μάς στέλνει «στο σπίτι» και δημιουργεί μια στασιμότητα στην επαγγελματική μας ανέλιξη.

Εκει λοιπόν που σχεδιάζαμε στόχους και μια προαγωγή -αυτή την αναβάθμιση της θέσης που τόσο επιθυμούσαμε και αξίζαμε- ξαφνικά τα πάντα όχι μόνο παγώνουν αλλά έρχονται και πολλές απολύσεις. Και ο στόχος για αύξηση εξατμίζεται κι εσύ βουλιάζεις όλο και περισσότερο στην αβεβαιότητα και την απογοήτευση.

Λάθος! Ποιος είπε πως εν μέσω πανδημίας δεν μπορείς να διεκδικήσεις και να κερδίσεις την αύξηση που σου αξίζει;

Αν σχεδιάζεις να την ζητήσεις από τον προϊστάμενό σου, το πιο σημαντικό πράγμα είναι να είσαι προετοιμασμένη για όλα. Σίγουρα δεν ξύπνησες μια ημέρα και είπες «θέλω αύξηση». Είναι μια σκέψη που κάνεις καιρό καθώς νιώθεις πως αξίζει να πληρώνεσαι καλύτερα με βάση την προϋπηρεσία και τις δυνατότητές σου.

Το πιο πιθανό είναι να έχεις μοιραστείς αυτή σου την επιθυμία σου με τους δικούς σου ανθρώπους αλλά είναι δύσκολη η απόφαση για το πώς πρέπει να ξεκινήσεις τη συζήτηση με τον εργοδότη σου! Και εκεί είναι που νιώθεις άβολα, κάνεις σενάρια στο μυαλό σου για το αν τελικά είσαι άξια γι΄αυτή την αύξηση ή όχι, για το τι θα απαντήσει ο εργοδότης σου και άλλα πολλά!

Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε κάτι: ζητώντας παραπάνω χρήματα δεν σημαίνει πως πρέπει να νιώθεις άβολα. Για να σε βγάλουμε λοιπόν από αυτή τη δύσκολη θέση, σου έχουμε 3 τρόπους για να προετοιμάσεις κατάλληλα το έδαφος!

Δες τους στη gallery που ακολουθεί: