Όχι άλλο άγχος στη δουλειά- Δες με 3 tips πώς θα καταφέρεις να το διώξεις

Όχι άλλο άγχος στη δουλειά- Δες με 3 tips πώς θα καταφέρεις να το διώξεις

Όταν το άγχος σε κυριεύει μέσα σε ένα τοξικό εργασιακό περιβάλλον, πρέπει γρήγορα να δράσεις!

Άγχος, κούραση και μόνιμο στρες είναι όλα όσα σε «προικίζει» η καθημερινότητα τις εργάσιμες ημέρες. Η συνεχής και ασταμάτητη εργασία, είτε από το σπίτι, είτε από το γραφείο, μας φορτίζει συναισθηματικά και σωματικά, κάτι που μας στοιχίζει μετέπειτα στην ψυχική μας υγεία.

Και μιας και μιλάμε για την ψυχική μας υγεία, μια νέα έρευνα αποδεικνύει πως το να είμαστε συναισθηματικά καλά είναι στενά συνδεδεμένο με τη σταδιοδρομία μας. Μια πρόσφατη μελέτη έρχεται να μας αποκαλύψει τα ποσοστά. Σύμφωνα με την έρευνα του Mind Share, οι «half of millennials» (που ορίζονται από την έρευνα οι ηλικίες 23-38 ετών) και το 75% των Gen-Zer (οι ηλικίες δηλαδή 18-22 ετών) έχουν αφήσει τη δουλειά τους έστω και μία φορά στο παρελθόν γιατί πολύ απλά τους δημιουργούσε «τεράστιο άγχος».

Δεν είναι ψέμα αν αναλογιστείς κι εσύ πόσες φορές είπες πως θα τα παρατήσεις, όταν κατακλυζόσουν από τοξικούς συνεργάτες και ένα αφεντικό που σου δημιουργούσε διαρκώς άγχος και στρες! Καθώς αυτή η γενιά έρχεται αντιμέτωπη με την αυξανόμενη συνειδητοποίηση των ψυχολογικών προβλημάτων, (και η πανδημία εκτοξεύει τα προβλήματα αυτά σε βαθμό που δεν θα φανταζόμασταν πριν), αλλά και τις πιέσεις που προκαλούνται στη ζωή μας από την ψηφιακή εποχή, το στρες στο χώρο εργασίας αποδεικνύεται ένα πραγματικά δυσβάσταχτο πρόβλημα.

Η career coach, Sarah David, διευθύνει το Thrive, μια εταιρία που «δουλεύει» με ανθρώπους και επιχειρήσεις με στόχο να εργάζονται όλοι μαζί πιο αποτελεσματικά, με θετικότητα και ίσες ευκαιρίες. Ποια είναι τα μυστικά της διάσημης career coach, εκείνα που μας βοηθούν να αντιμετωπίζουμε το άγχος της καθημερινότητας στον εργασιακό μας χώρο; Θα τα βρεις στην gallery που ακολουθεί...