Είσαι γεννημένη να ηγείσαι; Αυτές οι 7 ερωτήσεις θα σε κάνουν να το διαπιστώσεις

Είσαι γεννημένη να ηγείσαι; Αυτές οι 7 ερωτήσεις θα σε κάνουν να το διαπιστώσεις

Πόσο εύκολο τελικά είναι ν΄αναγνωρίσεις αν έχεις τις ικανότητες να είσαι ηγέτης στη δουλειά σου;

Το εργασιακό περιβάλλον έχει τα θετικά και τα αρνητικά του. Πάντα υπάρχει -και έτσι είναι το σωστό- μια ιεραρχία θέσεων και αρμοδιοτήτων κάτω από τις οποίες καταφέρνει μια ομάδα να πηγαίνει μπροστά. Αλοίμο σε εκείνους που δεν συνειδητοποιούν πως όλα διέπονται από κανόνες.

Μπορεί πολλές γυναίκες να έχουν την ανάγκη ενός ηγετικού ρολου μέσα σ΄ ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον όμως δεν ισχύει το ίδιο για όλους τους ανθρώπους. Ένας ηγετικός χαρακτήρας μπορεί να φέρει σε απόλυτη επιτυχία μια εταιρία ή μια ομάδα όμως αυτός ο ρόλος δεν είναι για όλους.

Βέβαια ο όρος «ηγέτης» έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Παλιότερα χρησιμοποιούνταν μόνο για τα στελέχη που ηγούνταν μιας εταιρίας ή ενός οργανισμού ενώ τώρα η λέξη «leader» μπορεί να περικλείει ακόμη περισσότερες ομάδες.

Είτε πρόκειται για μια λεπτή προσπάθεια να πείσουμε ή να παρακινήσουμε έναν συνάδελφό μας ή γιατί πολύ απλά μπορούμε να οδηγηθούμε σε μια πιο σωστή επαγγελματική κατεύθυνση.Για να μπορέσουμε να βάλουμε τον εαυτό μας στην θέση του leader, εδώ σου έχουμε έναν κατάλογο με 10 ερωτήσεις που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου για να δεις σε ποιο στάδιο βρίσκεσαι!

1. Έχω το θάρρος να εξετάζω τις προκαταλήψεις μου και να τις εμποδίσω να παρεμβαίνουν στην συμπεριφορά, τις απόψεις και τις αποφάσεις μου;

2. Μπορώ να συμπεριφέρομαι με σεβασμού σε όλες τις συνθήκες που προκύπτουν;

Δες τις υπόλοιπες ερωτήσεις στη gallery που ακολουθεί...