Τι μπορείς να κάνεις για να είσαι πάντα επιτυχημένη στη δουλειά σου

Τι μπορείς να κάνεις για να είσαι πάντα επιτυχημένη στη δουλειά σου

Όλα όσα πιστεύεις και πράττεις είναι που μετρούν τελικά.

Η επιτυχία ενός ανθρώπου θα μπορούσε κανείς να πει πως έχει πολλές προεκτάσεις. Αλήθεια, τι θεωρούμε επιτυχία σ΄έναν άνθρωπο; Οι περισσότερες θα απαντήσουμε την επαγγελματική. Και δεν είναι άδικο! Εχουμε συνδέσει αυτό τον όρο με τη δουλειά.

Ας κοιτάξουμε λίγο όλους τους επιτυχημένους ανθρώπους... Ποιο είναι αυτό το χαρακτηριστικό που τους κάνει ξεχωριστούς μέσα στο πλήθος; Το ταλέντο τους! Η ευφυία τους, οι ικανότητες, η συναισθηματική νοημοσύνη, η επικοινωνία τους...

Τι κάνει όλη τη διαφορά τελικά; Αυτό που είμαστε; Ή μήπως όχι; Μια έρευνα δείχνει ότι τα χαρακτηριστικά όπως το πάθος, η συνεχής μάθηση και η προθυμία να διακινδυνεύσει κάποιος και να πάρει επαγγελματικά ρίσκα, οδηγούν σε μεγαλύτερη επιτυχία. Η σκληρή δουλειά ανταμείβεται. Η επιμονή κάνει συχνά τη διαφορά μεταξύ επιτυχίας και αποτυχίας.

Σ' ένα εργασιακό περιβάλλον για να κάνεις τη διαφορά πρέπει να κάνεις αυτό που οι άλλοι είναι ανίκανοι ή απρόθυμοι να κάνουν. Η επιστήμη λέει ότι θα πρέπει επίσης να είσαι τυχερός. Να είσαι στο σωστό μέρος, την κατάλληλη στιγμή, να συναντήσεις τον σωστό άνθρωπο την κατάλληλη στιγμή, να σκαρφιστείς μια ιδέα... να βιώσεις κάτι που δεν ήσουν, κάτι που κάποιος ψάχνει και το έχεις μόνο εσύ.

epitiximeni gynaika

Δες τον Bill Gates. Ήταν σαφώς έξυπνος και δημιουργικός ... είχε όλα τα χαρακτηριστικά για να γίνει επιτυχημένος. Ωστόσο, επειδή η οικογένειά του είχε την οικονομική δυνατότητα να τον στείλει σε ένα ιδιωτικό σχολείο και επειδή το σχολείο ήταν από τα λίγα στην Αμερική με πρόσβαση σε συστήματα υπολογιστών, και επειδή ο φίλος του Paul Allen μοιράστηκε ένα άρθρο για το Altair, -μια μεγάλη τους ανακάλυψη- η επιτυχία ήταν αναμενόμενη. Ο Bill Gates θα πετύχαινε έτσι κι αλλιώς. Αλλά η τύχη ή η σύμπτωση έπαιξε έναν τεράστιο ρόλο.

H επιτυχία βασίζεται επίσης σε παράγοντες που δεν μπορείς να ελέγξεις. Για παράδειγμα, μια έρευνα δείχνει ότι το 40% των ανθρώπων που γεννιούνται από τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο τείνουν να γίνονται πιο ισχυροί ηγέτες, κατέχοντας διευθυντικές θέσεις. Οι άνθρωποι που γεννιούνται τον Ιούνιο και τον Ιούλιο είναι πολύ λιγότερο πιθανό να γίνουν διευθύνοντες σύμβουλοι. Γιατί; Επειδή ήταν οι νεώτεροι στις τάξεις τους. Επίσης η ίδια έρευνα δείχνει πως όπου γεννήθηκες - κάτι που προφανώς δεν μπορείς να ελέγξεις - έχει μεγάλη σημασία για το εισόδημά σου. Η τύχη παίζει καθοριστικό ρόλο. Και ναι μπορείς να την «προκαλέσεις». Δες πώς...

1.Να γνωρίζεις πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους.

2. Προσπάθησε να κάνεις πολλά περισσότερα πράγματα μέσα στην ημέρα σου.

3. Ρώτα για να μαθαίνεις. Ψάξου! Δες ξέρεις ποτέ πού θα σε οδηγήσει και τι μπορείς ν' ανακαλύψεις!