3 λάθη που μπορούν να βλάψουν ανεπανόρθωτα την καριέρα σου

3 λάθη που μπορούν να βλάψουν ανεπανόρθωτα την καριέρα σου

Τα 3 λάθη που πρέπει να αποφεύγεις σ' ένα εργασιακό περιβάλλον.

Μπορεί όλες μας να καταναλώνουμε πολύ ενέργεια προκειμένου ν΄ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις στην εργασία μας, όμως υπάρχουν κάποια πράγματα που δε συγχωρούν λάθη. H καρίερα για κάθε επαγγελματία δεν χτίζεται εύκολα καθώς υπάρχουν πολλά σημεία που πρέπει καθημερινά να προσέχουμε.

Η αρμόζουσα συμπεριφορά ενός επαγγελματία είναι το Α και το Ω για την εξέλιξή του. Είναι αλήθεια πως καθημερινότητα είναι απαιτητική και δύσκολη, γεγονός που σου γεννά δυσκολίες όμως πρέπει να έχουμε τα απαιτούμενα εφόδια για να αμυνόμαστε και να εξελισσόμαστε σ' ένα εργασιακό περιβάλλον.

Μπορεί λοιπόν η εποχή της εξειδίκευσης να μας έχει αφαιρέσει τη φαντασία που ίσως θα θέλαμε να έχουμε, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν οφείλεις να είσαι άψογη στις υποχρεώσεις σου. Και πώς θα γίνει αυτό; Αφήνοντας πίσω σου 3 βασικές και πολύ κακές συνήθειες που ίσως έχεις αποκτήσει.

1. Σταμάτα να επιδεικνύεις σε υπερβολικό βαθμό την αυτοπεποίθησή σου

Για να μην μπερδευτούμε: Η αυτοπεποίθηση και η εμπιστοσύνη στις δυνάμεις και τις γνώσεις μας είναι θεμιτή και σαφώς απαραίτητη, αλλιώς πιθανότατα να μην καταφέρναμε ποτέ τίποτα. Παρόλα αυτά, η ικανότητα της αμφιβολίας είναι εξίσου σημαντική και φανερώνει πτυχές του χαρακτήρα σου, που δεν διακατέχονται από την έπαρση, που τόσο απεχθανόμαστε. Άσε ένα μικρό παραθυράκι στο λάθος, και ρίξε ακόμη μία ματιά στο project που μόλις τελείωσες. Τα λάθη είναι ανθρώπινα και ήρθε η ώρα να το καταλάβεις.

2. Δεν είναι λογικό να μην μπορείς να δεχτείς αλλά ούτε και να κάνεις κριτική

Το πρώτο είναι βασικό. Με την κριτική μαθαίνουμε τα λάθη μας και γινόμαστε καλύτεροι. Οπότε, και μιας και λάθη γίνονται και θα γίνονται πάντα, καλό θα ήταν να ακούς τις παρατηρήσεις των υπολοίπων, και να κρατάς αυτές που θα σε ωφελήσουν στη δουλειά σου. Όσον αφορά στην κριτική που ασκείς, πιθανότατα να σου ζητηθεί σε ό, τι έχει να κάνει με μία ιδέα ή ακόμα και τις ικανότητες ενός ατόμου, με το οποίο συνεργάζεσαι στενά. Καλό θα είναι να ξέρεις να το κάνεις, και κυρίως να το κάνεις σωστά και χωρίς προκαταλήψεις.

3. Άκου περισσότερο και μίλα λιγότερο.Δε θα χάσεις!

Πραγματικά ήρθε η ώρα να δεχτείς ότι δεν τα ξέρεις όλα. Από τη στιγμή που αυτό θα το συνειδητοποιήσεις, θα αντιληφθείς ότι το να ακούς είναι σπουδαία αρετή. Σε μαθαίνει πράγματα και σε αποτρέπει από λάθη.