Αυτό είναι το ιδανικό business dress code για να αφήσεις τις καλύτερες εντυπώσεις

Αυτό είναι το ιδανικό business dress code για να αφήσεις τις καλύτερες εντυπώσεις

To στυλ σου μπορεί να εντυπωσιάσει και να πάρεις αμέσως τη δουλειά.

Κάθε φορά που επιχειρούμε να κάνουμε ένα ραντεβού για δουλειά, μεγάλο μέρος του ενδιαφέροντός μας αποτελεί το τι θα φορέσουμε για να κερδίσουμε τις εντυπώσεις.

Αναρωτιόμαστε τι ταιριάζει με την περίσταση, πόσοι άλλοι θα βρίσκονται στον χώρο που θα μας δουν, πώς πρέπει να επιλέξουμε το στυλ μας ανάλογα με το dress code της επιχείρησης κλπ. Η αλήθεια είναι πως όσες φορές κι αν έχεις πάει σε επαγγελματικές συνεντεύξεις, το ζήτημα «dress code» παραμένει ...το μεγαλύτερο.

Υπάρχουν φορές που μας απασχολεί (και μας αγχώνει παράλληλα) το τι θα φορέσουμε, παρά το πώς θα μιλήσουμε, πώς θα σταθούμε και πώς θα μας αντιμετωπίσουν οι άλλοι ανάλογα με τα skills μας. Ειδικά όταν απέχουμε πολύ καιρό από τον εργασιακό στίβο, οι αμφιβολίες μας γίνονται ακόμα περισσότερες!

Αν βρίσκεσαι αυτή την περίοδο σε αναζήτηση εργασίας, εδώ σου έχουμε μερικές συμβουλές για το πώς να αφήσεις τις καλύτερες εντυπώσεις, στο επόμενο intrerview για δουλειά που θα κάνεις. Όχι μόνο με τις δυνατότητές σου στην εργασία αλλά και με την επαφή της... πρώτης ματιάς! Γιατί το στυλ σου θα πρέπει να μιλάει από μόνο του και να σου δίνει πόντους ώστε να πάρεις άμεσα τη θέση που διεκδικείς.

DRESS CODE2

-Αν πρόκειται να κάνεις συνέντευξη για θέση που αφορά εταιρίες στον χρηματοοικονομικό τομέα, σίγουρα θα πρέπει να φορέσεις σακάκι.

-Για συνεντεύξεις σε εταιρίες που σχετίζονται με τη τεχνολογία ή τις επικοινωνίες μπορείς να είσαι casual chic ντυμένη.

-Αν σου αρέσει να ντύνεσαι λίγο πιο επαγγελματικά από τον μέσο εργαζόμενο -επειδή αγαπάς το ξεχωριστό και ταιριάζει στο στιλ σου-, τότε μπορείς να φορέσεις ένα ωραίο υφασμάτινο παντελόνι με μπλούζα ή μια ωραία midi φούστα ή ένα φόρεμα.

-Μην επιχειρήσεις τα jeans ή τα κοντά μπλουζάκια.

-Αν είναι καλοκαίρι απαγορεύονται οι τύπου σαγιονάρες, το βαρύ μακιγιάζ και τα βαριά κοσμήματα.

Είναι πάντα καλύτερο να επιλέγεις κάτι ασφαλές, με ουδέτερα χρώματα, άνετα παπούτσια και φυσικό -με λάμψη-μακιγιάζ . Μόλις πάρεις τη δουλειά, μπορείς να αφήσεις τον στιλ σου πιο ελεύθερο, προκειμένου να νιώθεις άνετα με τα ρούχα που φοράς καθημερινά (εκτός κι αν υπάρχει συγκεκριμένο dress code στον συγκεκριμένο εργασιακό χώρο).

Αυτό που φοράς σε μια συνέντευξη δεν έχει σημασία, αρκεί να είναι μέσα στα επαγγελματικά πλαίσια. Σε έρευνα (που διενήργησε η Smart Recruiters), το 78% των προσκληθέντων υποψηφίων χαρακτήρισαν τον εαυτό τους ως «μη ελκυστικό» σε σχέση με το ντύσιμό τους, ενώ το 66% των απορριφθέντων υποψηφίων έκριναν τον εαυτό τους ως «πολύ ελκυστικό».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα λοιπόν δεν χρειάζεται να ξοδεύεις πολύ χρόνο στην επιλογή της καλύτερης εμφάνισης γιατί πολύ απλά δεν πρόκειται να παίξει και τον μεγαλύτερο ρόλο στο να πάρεις ή όχι την δουλειά.

Ντύσου κομψά και απλά λοιπόν. Εστίασε την προσοχή και το ενδιαφέρον σου στην ίδια τη συνέντευξη και να είσαι σίγουρη πως ελάχιστοι είναι αυτοί που θα παρατηρήσουν τα παπούτσια σου!