3 μυστικά για να ισορροπείς σε καριέρα και προσωπική ζωή

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
3 μυστικά για να ισορροπείς σε καριέρα και προσωπική ζωή

3 απλοί τρόποι για να βεβαιωθείς ότι διατηρείς την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Μπορεί οι περισσότερες να έχουμε γυρίσει στο γραφείο όμως η πανδημία έχει αλλάξει το εργασιακό περιβάλλον, τουλάχιστον όπως το γνωρίσαμε μέχρι τώρα.

Η αλήθεια είναι πως όσο εργαζόμασταν μέσα στο σπίτι, ο διαχωρισμός δουλειάς και προσωπικής ζωής παρέμενε ένα μεγάλο αγκάθι στην καθημερινότητά μας. Κι ενώ πριν παραπονιόμασταν για τις ώρες που εργαζόμασταν στο γραφείο, τώρα έχουμε έναν πιο σοβαρό και ουσιαστικό λόγο να το κάνουμε. Πότε σταματά το ωράριο εργασίας και πότε ξεκινά η προσωπική ζωή;

Οι εξαντλητικοί ρυθμοί μέσω της τηλεργασίας, που συνεχίζει να υφίσταται σε πολλές εταιρίες, έχουν φέρει νέα δεδομένα στο εργασιακό καθεστώς. Το «προνόμιο» ότι δουλεύουμε από το σπίτι έχει κάνει πολλούς εργοδότες να εμμένουν στην αντίληψη «είσαι σπίτι, έχεις χρόνο να κάνεις όσα διαλλείματα θέλεις, συνεπώς θα δουλέψεις περισσότερο». Αυτή η αντίληψη προφανώς και δεν είναι βάσιμη όμως η πραγματικότητα σε φέρνει αντιμέτωπη με πολλές ώρες εργασίας και λιγότερη χαρά! Τι κάνουμε; Πολλά, αρκεί να βάλεις όρια.

Ακολουθούν 3 απλοί τρόποι για να βεβαιωθείς ότι διατηρείς την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

1.Το μαγικό κουμπί της διαγραφής

Ένας εύκολος τρόπος για να μην αφήσεις τη δουλειά να εμποδίσει τον προσωπικό σου χρόνο είναι να διαγράψεις την εφαρμογή για τα email που έχεις εγκαταστήσει στο κινητό σου. Από τη στιγμή που κλείνει ο υπολογιστής, τελειώνει κάθε τι που έχει σχέση με τις προτεραιότητες της εργασίας σου. Αύριο πάλι!

5 μυστικά για να κάνεις τους άλλους να σε βλέπουν με άλλο μάτι στη δουλειά

2.Μην ενοχλείτε

Μη νιώθεις άσχημα αν πατάς το πλήκτρο «εκτός σύνδεσης» ή «μην ενοχλείτε», όταν τελειώνεις την δουλειά σου. Δε χρειάζεται να είσαι μόνιμα συνδεδεμένη με τις ομάδες απλώς και μόνο για να δείχνεις καλή διαγωγή. Υπάρχει και προσωπικός χρόνος, κι αυτό πρέπει να το σέβονται όλοι.



3.Απενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις

Όσο κι αν ακούγεται δύσκολο, οφείλεις στον εαυτό σου να χαλαρώνει. Οι ειδοποιήσεις που αναβοσβήνουν διαρκώς από τα social media στο κινητό σου είναι κι αυτά ένας τρόπος απόσπασης προσοχής. Απενεργοποίησε τα όλα. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο διαφορετικά θα νιώθεις...