Πώς θα διώξεις το άγχος της δουλειάς- Όλα τα tips

Τσακιρίδου Χριστίνα
Πώς θα διώξεις το άγχος της δουλειάς- Όλα τα tips

Υπάρχουν εύκολοι τρόποι για να απαλλαγείς από το στρες στον εργασιακό χώρο και να νιώθεις καλύτερα.

Η καθημερινότητα μιας εργαζόμενης γυναίκας είναι αρκετά αγχωτική με αποτέλεσμα πολλές από εμάς να βιώνουν έντονο στρες. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αμερική και σε 2.000 υπαλλήλους (πλήρους απασχόλησης), ηλικίας 18-79 ετών, περισσότεροι από τους μισούς εργαζόμενους βιώνουν άγχος κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδας εργασίας.

Στρες, η μάστιγα των σύγχρονων κοινωνιών

Το εργασιακό άγχος έχει σημαντικές συνέπειες για την υγεία που κυμαίνονται από λιγότερο σημαντικές ασθένεις (όπως κρυολογήματα και γρίπη) σε δυνητικά σοβαρές (όπως καρδιακές παθήσεις και μεταβολικό σύνδρομο).

Ενώ το άγχος στην εργασία είναι κοινό, η εύρεση εργασίας χαμηλού στρες είναι δύσκολη. Μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση είναι να υιοθετήσεις αποτελεσματικές στρατηγικές αντιμετώπισης για να μειώσεις αισθητά το άγχος στην τρέχουσα δουλειά σου. Συνέχισε λοιπόν να διαβάζεις για να ανακαλύψεις μερικές τεχνικές διαχείρισης άγχους που μπορείς να δοκιμάσεις αν δυσκολεύεαι να αντιμετωπίσεις το άγχος της εργασίας.

4 συμβουλές για να οδηγήσεις την καριέρα σου στην απόλυτη επιτυχία



Πώς θα διώξεις το άγχος- Όλα τα tips

grafeio6

#1 Μείνε μακριά από αντιπαραθέσεις με συναδέλφους

Η διαπροσωπική σύγκρουση επηρεάζει τη σωματική και συναισθηματική σου υγεία. Η σύγκρουση μεταξύ των συναδέλφων μπορεί να σε τσακίσει ψυχολογικά, οπότε μια καλή ιδέα είναι να αποφύγεις τις συγκρούσεις στην εργασία όσο μπορείς. Μην κουτσομπολεύεις και μην μοιράζεσαι πάρα πολλές από τις προσωπικές σου απόψεις.

#2 Ξεκίνα σωστά την ημέρα σου

Προσπάθησε να ξυπνάς λίγο νωρίτερα καθημερινά ώστε να έχεις περισσότερο προσωπικό χρόνο. Πιες τσάι ή τον αγαπημένο σου καφέ, κάνε λίγο διαλογισμό, άκου μουσική και σιγά-σιγά ξεκίνα να τακτοποιείς τις ημερήσιες υποχρεώσεις.

#3 Μείνε οργανωμένη

Σημείωνε τα ραντεβού και τις υποχρεώσεις σου σε ατζέντα ή σε app που θα κατεβάσεις στο κινητό σου. Με αυτό τον τρόπο θα ξέρεις τι έχεις να κάνεις καθημερινά και δεν θα αγχώνεσαι.

#4 Ξέχνα το multitasking

Αν νομίζεις ότι μπορείς να δουλεύεις στον υπολογιστή, να μαγειρεύεις και παράλληλα να φροντίζεις τα παιδιά, κάνεις λάθος. Με αυτό τον τρόπο μειώνεις τις επιδόσεις σου ενώ γεμίζεις άγχος.

Στη Γαλλία με νόμο οι εργοδότες απαγορεύεται να «ενοχλούν» τους εργαζόμενους το Σαββατοκύριακο

Πηγή φωτογραφιών: unsplash.com