4 συμβουλές για να οδηγήσεις την καριέρα σου στην απόλυτη επιτυχία

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
4 συμβουλές για να οδηγήσεις την καριέρα σου στην απόλυτη επιτυχία

4 μυστικά επιτυχίας για να δεις την καριέρα σου (ακόμη και μέσα στην πανδημία)... να εκτοξεύεται!

Ο κορονοϊός έχει φέρει τα πάνω κάτω στον εργασιακό τομέα και μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες, το 1/5 των αυτοαπασχολούμενων σκέφτονται να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους λόγω της κρίσης που εχει επέλθει από την πανδημία.

Αν έχεις σκεφτεί να τα παρατήσεις ή σ΄έχει κυριεύσει ανασφάλεια και απογοήτευση για το επαγγελματικό σου μέλλον, μήπως είναι τώρα καιρός για να αλλάξεις τακτική;

Θα μπορούσες να είσαι μια από τις τυχερές που το 2021 ήταν μια περίοδος που εκτοξεύθηκες επαγγελματικά σε σχέση με τα εισοδήματά σου. Τι γίνεται όμως αν έχει συμβεί το αντίθετο; Εάν είσαι αυτοαπασχολούμενη και δεν έχεις αρκετή δουλειά είναι καιρός να κινηθείς προς μια νέα κατεύθυνση.

4 μυστικά που θα σε κάνουν «ανταγωνιστική παίκτρια» ακόμη κι αν εργάζεσαι με τηλεργασία

Μια πρόσφατη έκθεση από το London School of Economics διαπίστωσε ότι το 1/5 των αυτοαπασχολούμενων αναμένεται να κλείσει τελείως τα χαρτιά του, με το 58% να αφορά άτομα κάτω των 25 ετών. Ενώ αυτή η πτώση μπορεί να οφείλεται κυρίως στη μείωση της εργασίας λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας, για ορισμένους η αναγνώριση των κινδύνων της αυτοαπασχόλησης ήταν η κινητήρια δύναμη για να στρέψουν το βλέμμα τους σε ένα άλλο επάγγελμα.Τώρα είναι μια πολύ καλή στιγμή για να αξιολογήσεις την επιχείρησή σου και να αντιμετωπίσεις τα αδύνατά σου σημεία. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια ευκαιρία για να σκεφτείς να κάνεις διαφορετικά πράγματα, ν΄αλλάξεις στρατηγική ώστε να δεις το εισόδημά σου να ανεβαίνει.

1. Κινήσου ταχύτατα και έξυπνα

Η πανδημία μπορεί να σε ώθησε να εξελιχθείς βιαστικά, καθώς σε ανάγκασε να πάρεις αποφάσεις κάτω από πρωτοφανείς συνθήκες χωρίς να έχεις χρόνο να υιοθετήσεις ένα επιχειρηματικό μοντέλο για την προστασία του τζίρου σου, όμως σ' έκανε να λειτουργήσεις ταχύτατα και αποτελεσματικά. Δες το μόνο θετικά λοιπόν!

4 μυστικά για να αποκτήσεις τη δουλειά που πάντα ονειρευόσουν

2. Κάνε μια πρόβλεψη 12 μηνών

Ο μόνος τρόπος για να αισθανθείς ασφαλής στη δουλειά σου είναι να υπολογίσεις το εισόδημα που χρειάζεσαι για τον επόμενο χρόνο. Έτσι θα κάνεις τους σωστούς προγραμματισμούς για το αν η επιχείρησή σου είναι βιώσιμη και πόσο.

3. Κάνε μια βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη στρατηγική

Αξιολόγησε τις μελλοντικές σου προοπτικές. Πού βλέπεις την επιχείρησή σου να πηγαίνει τα επόμενα 2 έως 5 χρόνια; Και τι γίνεται με τα επόμενα 10 χρόνια; Θα υπάρχει αρκετή ζήτηση για αυτό που προσφέρεις; Δες με αυτό τον τρόπο αν χρειάζεται ή όχι να συνεχίσεις να ξοδεύεις τα χρήματά σου.4.Αξιολόγησε την προσφορά σου

Μάθε τι χρειάζονται οι πελάτες σου αυτήν τη στιγμή. Στείλτους ένα ερωτηματολόγιο. Αυτό θα μπορούσε να σου δώσει μια πολύ διαφορετική άποψη και να σε βοηθήσει να αποφασίσεις για τη στρατηγική του επόμενου έτους.

DPG Network