5 πράγματα που κάνουν οι επιτυχημένες γυναίκες τις Κυριακές

Νάνσυ Μητσοστέργιου
5 πράγματα που κάνουν οι επιτυχημένες γυναίκες τις Κυριακές

Το Σαββατοκύριακο είναι μέρες για ξεκούραση και γέμισμα μπαταριών.

Όταν δουλεύεις Δευτέρα με Παρασκευή κάθε εβδομάδα, είναι λογικό όταν φτάνει το Σαββατοκύριακο να θέλεις να ξεκουραστείς. Έχεις στη διάθεσή σου δύο ημέρες να κάνεις πράγματα και να περάσεις καλά και να μη σκέφτεσαι την εβδομάδα που ξεκινάει και πάλι από Δευτέρα.

Και γιατί σου το λέμε αυτό; Γιατί όλες έχουμε πέσει στην παγίδα αυτή που το μόνο που θέλουμε να κάνουμε είναι να μείνουμε στο κρεβάτι, να χαζεύουμε Netflix και να στεναχωριόμαστε για το σαββατοκύριακο που τελειώνει κι έρχεται η Δευτέρα με τα άγχη και τις υποχρεώσεις.

Άκου όμως: το Σαββατοκύριακο δεν έχει τελειώσει και το πώς περνάς τις Κυριακές σου μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη δύσκολη Δευτέρα που θα έρθει.

Δες παρακάτω 5 πράγματα που μπορείς να κάνεις την Κυριακή, όπως ακριβώς κάνουν οι επιτυχημένες γυναίκες.

4 συμβουλές για να οδηγήσεις την καριέρα σου στην απόλυτη επιτυχία

1. Καθάρισε το σπίτι σου

Μπορεί να μην είσαι μανιακή με την καθαριότητα, όμως να είσαι σίγουρη πως με τα πιάτα πλυμένα (και ίσως μαζεμένα) και με το μπάνιο σου καθαρό θα κοιμηθεί πολύ καλύτερα. Επιπλέον η εβδομάδα θα είναι πιο εύκολη αν έχεις ήδη κάνει κάποιες δουλειές τις οποίες ενδεχομένως θα έκανες μέσα στην εβδομάδα μετά τη δουλειά. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, δεν θα κάνεις τίποτα λόγω κούρασης και θα μαζευτούν ακόμη περισσότερα για τον ελεύθερο χρόνο σου.

Αν έχεις ξεκουραστεί επαρκώς το Σάββατο ξόδεψε λίγο από τον χρόνο σου την Κυριακή και κάνε κάποιες δουλειές που θα σε ξαλαφρώσουν.



2. Προετοίμασε τα γεύματά σου και τη ντουλάπα σου

Και μιας και μιλάμε για προετοιμασία, ένας άλλος τρόπος για να νιώσεις πως όλα είναι υπό έλεγχο, προετοίμασε τα γεύματα της εβδομάδας σου αλλά και τα ρούχα που σκοπεύεις να φορέσεις τις επόμενες ημέρες. Δεν εννοούμε να κάθεσαι να μαγειρεύεις όλη την Κυριακή, αλλά να φτιάξεις ένα πρόγραμμα φαγητού και μια μικρή προετοιμασία για να μην καθυστερείς μέσα στην εβδομάδα. Το ίδιο ισχύει και για τα ρούχα σου. Σκέψου πως θέλεις να ντυθείς και τι να βάλεις και προετοίμασε τα outfits σου, ένα άγχος λιγότερο.

3. Θέσε νέους στόχους

Οι Κυριακές δεν είναι μόνο για αυτοφροντίδα και τεμπελιά. Είναι μια ιδανική μέρα για να θέσεις τους νέους στόχους, είτε της νέας εβδομάδας, είτε του άμεσου μέλλοντος. Σκεφτόσουν καιρό για παράδειγμα πως θέλεις να μάθεις μια νέα ξένη γλώσσα; Αυτή είναι η ευκαιρία σου για να το κάνεις πράξη.

5 tips για να αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση στο γραφείο

4. Αποσυνδέσου από τα social media

Όλες τις ημέρες της εβδομάδας, είτε λόγω δουλειάς, είτε από επιλογή είσαι συνδεδεμένη στα social media σχεδόν 24/24ωρο. Το Σαββατοκύριακο είναι ιδανικό για να κάνεις log out από παντού και να ζήσεις τη ζωή σου έξω από την οθόνη του κινητού σου.

Ξέχνα τα stories και τα chats και βγες με τις φίλες σου να μιλήσετε real time. Τι καλύτερο από λίγη καλή παρέα κι ένα ποτήρι κρασί;

social1

5. Διάβασε κάτι που ήθελες καιρό

Ένα από τα καλύτερα μυστικά των επιτυχημένων γυναικών; Το διάβασμα. Όλες έχουμε πάντα παραπάνω από μια δικαιολογίες όταν πρόκειται να διαβάσουμε κάποιο βιβλίο. «Είμαι κουρασμένη», «δεν έχω καινούργια βιβλία», «θέλω να τελειώσω το Lucifer στο Netflix», πάντα κάτι θα βρούμε για να το αποφύγουμε.

Το διάβασμα ωστόσο δεν είναι απλά διασκεδαστικό, είναι ότι καλύτερο. Είτε λίγο πριν από τον ύπνο, είτε σε ένα διάλειμμα από τη δουλειά σου ή την Κυριακή που κάθεσαι, το διάβασμα θα σε βοηθήσει πολύ.