5 tips για να αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση στο γραφείο

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
5 tips για να αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση στο γραφείο

6 συμβουλές που θα σε εμψυχώσουν και θα σου δείξουν τον δρόμο... προς την κορυφή της επιτυχίας σου!

Δεν είναι όλες οι μέρες ίδιες, ειδικά στο γραφείο. Και μπορεί να είσαι ένας άκρως επικοινωνιακός άνθρωπος, πάντα χαμογελαστή και πρόθυμη να αφουγκραστεί τον άλλον όμως η σχέση σου με τους συναδέλφους και τους προϋστάμενούς σου φαίνεται πως σε προβληματίζει.

Ξαφνικά νιώθεις χαμένη, αποσυντονισμένη και η αυτοπεποίθησή σου βρίσκεται στο σημείο μηδέν. Ουπς! Τι κάνουμε τώρα;

Πριν αρχίσεις ν' απογοητεύεσαι και να ρίχνεις όλο το φταίξιμο επάνω σου, είναι η σωστή στιγμή για να κοιτάξεις γύρω σου. Τι είναι αυτό που σου ρίχνει τα φτερά, που σε γεμίζει ανασφάλεια και αμφιβολίες οτι δεν θα τα καταφέρεις;

4 συμβουλές για να οδηγήσεις την καριέρα σου στην απόλυτη επιτυχία

Η επιστροφή στο γραφείο (μετά την τηλεργασία) χρειάζεται επανεκκίνηση ισορροπιών

Ναι, και αυτό δεν είναι ψέμα. Οι προϋπάρχουσες ισορροπίες στο εργασιακό περιβάλλον έχουν διαταραχθεί. Η τηλεργασία αναμφισβήτητα έχει φέρει ανισότητες και έχει ταρακουνήσει τα νερά τόσο στον τρόπο και τις ώρες που δουλεύουμε όσο και στις σχέσεις με τους συναδέλφους μας.

Επιστροφή στο γραφείο: 5 πράγματα που σε πάνε πίσω και πρέπει να αλλάξεις ASAP

Κατά την επιστροφή μας στο γραφείο, οι αλλαγές είναι εμφανείς. Μπορεί να στρεσάρεσαι, να προσπαθείς να βρεις τα πατήματά σου όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να απογοητεύεσαι. Τουναντίον, πρέπει να γεμίζεις αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση για τον εαυτό σου, τον επαγγελματισμό και τις δυνατότητές σου.



Κοίτα μπροστά

Πώς θα το πετύχεις;

Παρακάτω σου έχω 6 συμβουλές που θα σε εμψυχώσουν και θα σου δείξουν τον δρόμο... προς την κορυφή της επιτυχίας σου!

1. Μην απολογείσαι για τα πάντα. Προσπάθησε να κάνεις πράξεις οι οποίες να μιλούν για τα επιτεύγματά σου.

2. Αντί να είσαι ο άνθρωπος που απλώς ακούει, προσπάθησε να ενθαρρύνεις τους άλλους. Μη στέκεσαι πάντα στο αρνητικό. Αγκάλισσε τη θετική πλευρά των πραγμάτων σε ό,τι βλέπεις γύρω σου και θα δεις που τα πάντα θα είναι διαφορετικά.

3. Ολοκλήρωνε τις σκέψεις σου και μην αφήνεις κανέναν να σε διακόπτει. Στήριξε τις απόψεις και τις ιδέες σου με κάθε τρόπο, χωρίς βέβαια να γίνεσαι επιθετική, υπεροπτική και εμπαθής.

Επιστροφή στο γραφείο! 8 τρόποι για να επιτύχεις όσα επιθυμείς

4. Δε χρειάζεται να λες σε όλα ΝΑΙ. Να θυμάσαι πως τα ΟΧΙ καθορίζουν περισσότερο το ποιοι είμαστε. Δε χρειάζεται να είσαι συγκαταβατική για να είσαι αρεστή όμως προσπάθησε να μην ξεπερνάς τα όρια.

5. Μην προσπαθείς να προσπερνάς τα επιτεύγματά σου. Ευχαριστήσου τα και κάνε και τους άλλους να τα «χειροκροτήσουν». Μάθε πως σε ένα εργασιακό περιβάλλον σημασία έχουν οι ομάδες και όχι οι μονάδες.

6. Αξίζεις κάθε ευρώ του μισθού σου. Ζήτα αύξηση και θα την πάρεις. Αν είσαι σωστή επαγγελματίας, οι προϋστάμενοί σου θα το εκτιμήσουν και θα σε επιβραβεύσουν.