Δουλεύεις ακόμη τηλεργασία; Δες 3 τρόπους για να αναβαθμίσεις την εργασιακή σου ρουτίνα

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Δουλεύεις ακόμη τηλεργασία; Δες 3 τρόπους για να αναβαθμίσεις την εργασιακή σου ρουτίνα

Το #workfromhome έχει γίνει δεύτερη φύση σου και πρέπει κάπως να το «ανανεώσεις».

Ο κορονοϊός εμφανίστηκε πριν από περίπου δύο χρόνια, με τον ΠΟΥ λίγους μήνες μετά την μετάδοση του σχεδόν σε όλο τον πλανήτη, να τον κηρύσσει πανδημία. Κάπως έτσι ήρθε στη ζωή μας η καραντίνα, το lockdown και η τηλεργασία. Το #workfromhome πριν από ενάμιση χρόνο κυριαρχούσε σχεδόν σε όλο τον πλανήτη και εσύ καταβάθος χαιρόσουν που για λίγο καιρό δεν θα μπλεκόσουν με την κίνηση μέχρι να πας στο γραφείο σου.

Η τηλεργασία ισχύει ακόμη και σήμερα σε κάποιο ποσοστό της και σε όσα επαγγέλματα είναι εφικτό να συμβεί. Αν κι εσύ βρίσκεσαι ανάμεσα σε αυτούς που δουλεύουν ακόμη από το σπίτι είναι λογικό να έχεις κουραστεί και γι’ αυτό υπάρχουν 3 τρόποι που ίσως σε βοηθήσουν να φτιάξεις κάπως την κατάσταση.

Δοκίμασε να αγοράσεις γυαλιά που βοηθούν στο μπλε φως της οθόνης

Το να δουλεύεις από το σπίτι, εκτός από την άνεση που σου δίνει του να είσαι στον χώρο σου και να κάνεις τα πράγματα όπως εσύ τα θέλεις και σε βολεύουν (πάντα σύμφωνα με τις απαιτήσεις τη δουλειάς σου), σε έχει κάνει να κάθεσαι και περισσότερες ώρες μπροστά από τον υπολογιστή.

Και αυτό σίγουρα κουράζει τα μάτια σου αρκετά. Η αντανάκλαση του μπλε φωτός που εκπέμπει η οθόνη σου δεν είναι ότι καλύτερο και ίσως μπορείς να κάνεις κάτι γι’ αυτό. Εκτός από τα προφανή, να κλείνεις τον υπολογιστή μόλις τελειώνεις και να βγαίνεις μια βόλτα να ξεκουράζεσαι, μπορείς να δοκιμάσεις ή να αγοράσεις γυαλιά τα οποία βοηθούν με το μπλε φως που εκπέμπεται.

Αυτή είναι η μεγάλη (αρνητική) αλήθεια που προκύπτει όταν δουλεύεις από το σπίτι

Επισκέψου ένα κατάστημα οπτικών (είτε φοράς, είτε όχι γυαλιά) και ζήτησε να δοκιμάσεις ή παρήγγειλε γυαλιά με φακό που προστατεύει από το μπλε φως. Θα σε βοηθήσουν περισσότερο, και δεν θα κουράζουν τα μάτια σου τόσο πολύ.

Κάνε μια αλλαγή στο πρωινό σου

Το να πίνεις κάθε μέρα, την ίδια ώρα, τον ίδιο καφέ σίγουρα μπορεί να σε κουράσει. Εφόσον δουλεύεις από το σπίτι και υπάρχει αυτή η μικρή ευελιξία, φτιάξε ένα πιο ιδιαίτερο πρωινό (πχ. Scrambled eggs) ή άλλαξε τον καφέ σου με ένα τσάι matcha ή κάποιο άλλο αφέψημα.

Γνωρίζεις άλλωστε το συναίσθημα που νιώθεις όταν κάνεις την ετήσια μετάβαση από παγωμένα σε ζεστά ροφήματα ή όταν μπορείς επιτέλους να παραγγείλεις τις αγαπημένες σου γεύσεις σε ροφήματα. Σκέψου τον αντίκτυπο που θα έχει επάνω σου όλο αυτό το συναίσθημα. Δεν νιώθεις ήδη καλύτερα;

4 μυστικά που θα σε κάνουν «ανταγωνιστική παίκτρια» ακόμη κι αν εργάζεσαι με τηλεργασία

Άλλαξε διακόσμηση στο γραφείο σου

Εάν μένεις μόνη και το σπίτι σου είναι μικρό, τότε ξέρεις πως οποιαδήποτε αλλαγή μπορείς να κάνεις στον χώρο σου, θα σε κάνει να δεις τα πράγματα με άλλο μάτι. Προφανώς οι αλλαγές σε ένα μικρό σπίτι είναι περιορισμένες, όμως ακόμη και μια καινούργια μολυβοθήκη στο γραφείο σου, θα σε κάνει να δεις τα πράγματα με άλλο μάτι.



Η ανανέωση είναι σημαντικό κομμάτι για να μην βαλτώνεις, γι’ αυτό μια αλλαγή διακόσμησης στο γραφείο σου μετά από τόσους μήνες τηλεργασίας θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα.