Νιώθεις να έχεις βαλτώσει επαγγελματικά; 4 τρόποι που θα κάνουν upgrade την καριέρα σου

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Νιώθεις να έχεις βαλτώσει επαγγελματικά; 4 τρόποι που θα κάνουν upgrade την καριέρα σου

4 τρόπους που μπορούν να σε βοηθήσουν να πάρεις πίσω την χαμένη σου επιθυμία για δουλειά!

Δουλεύοντας από το σπίτι, προσπαθώντας να βρούμε μια ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής και θέτοντας προτεραιότητα στην ευημερία μας, όλοι μας ξανασκεφτόμαστε την επαγγελματική μας ζωή και επαναξιολογούμε τα κίνητρα και την καριέρα μας γενικότερα.

Η αίσθηση ότι έχεις βαλτώσει επαγγελματικά μπορεί να σε κάνει να θέλεις μόνο να πηγαίνεις στο γραφείο και να κάνεις κάπως μηχανικά κάποια πράγματα. Όμως η ουσία του προβλήματος παραμένει: δεν απολαμβάνεις τη δουλειά σου και αυτό σου χαλάει όλη τη διάθεση!

Η αλήθεια είναι πως όλες μας θέλουμε να παραμένουμε ενθουσιασμένες με τη δουλειά μας, να ανυπομονούμε να πάμε στο γραφείο και να νιώθουμε παραγωγικές και κυρίως δημιουργικές. Πώς όμως μπορείς να παραμένεις σε μια δουλειά όταν αισθάνεσαι πως δεν έχεις πια κανένα κίνητρο;

4 πράγματα που χρειάζεται να κάνεις για να βελτιώσεις την καριέρα σου αν είσαι εσωστρεφής

Οι ειδικοί προτείνουν να δημιουργήσουμε το έδαφος για το upgrate στην καριέρα που τόσο αναζητάμε. Πώς; Με αυτούς τους 4 τρόπους που μπορούν να μας βοηθήσουν να πάρουμε πίσω την χαμένη μας επιθυμία για δουλειά και να καταφέρουμε να κινηγήσουμε τα όνειρά μας (ναι, ακόμη και στα 40!).

1. Θυμήσου αυτό που σ΄ έκανε εξ αρχής να αγαπάς αυτή τη δουλειά

Όταν δουλεύεις ασταμάτητα και έχεις κουραστεί από την ρουτίνα της καθημερινότητας (σπίτι-δουλειά-δουλειά-σπίτι) νιώθεις πως δεν έχεις κανένα κίνητρο για να προσπαθείς. Πριν απογοητευτείς και σε πάρει από κάτω, θυμήσου το πάθος που είχες την πρώτη φορά, αυτόν τον ενθουσιασμό που σε διακατείχε όταν ξεκινούσες. Φέρε στο μυαλό σου τους στόχους που έχεις θέσει και όλα όσα θέλεις να καταφέρεις. Μη φοβηθείς να αναζητήσεις νέο εργασιακό περιβάλλον αν πιστεύεις πως αυτό στο οποίο τώρα βρίσκεσαι σε πηγαίνει πίσω.

2. Ανάπτυξε και επένδυσε σε νέες δεξιότητες για να βελτιώσεις την καριέρα σου

Η έξοδος από μια βαλτωμένη καριέρα και η ανάκτηση κινήτρων στην εργασία απαιτεί πολλές φορές να επενδύσουμε σε νέες γνώσεις και δεξιότητες. Δες τι προοπτική χαράζεται και επένδυσε σε νέες γνώσεις. Η επαγγελματική ανάπτυξη μπορεί να είναι το κλειδί για να «προκαλέσεις την τύχη σου» σε επαγγελματικό επίπεδο. Σεμινάρια για seο ή social media αλλά και εξειδικευμένα project που μπορούν να εξελίξουν την καριέρα σου είναι μερικά skills που πρέπει να έχεις.

3. Δες τι μπορεί να σου ανοίξει τις πόρτες για μια νέα σταδιοδρομία (σε αυτή ή σε κάποια άλλη δουλειά)

Εάν νιώθεις πως είσαι κολλημένη στο υπάρχον εργασιακό περιβάλλον (ή ακόμη και στον κλάδο σου) και δεν έχεις πια κανένα κίνητρο για να πας παρακάτω, μπορεί να είναι ένα σημάδι να εξετάσεις το ενδεχόμενο της αλλαγής καριέρας. Συχνά, το να κολλάς σημαίνει ότι δεν υπάρχουν νέες ευκαιρίες για ανάπτυξη ή πρόοδο και αυτό είναι ένα καλό σημάδι για να αναγνωρίσεις τι σου κάνει και τι όχι. Πριν αποφασίσεις να τα παρατήσεις, αξιολόγησε προσεκτικά αν αυτή η εταιρία μπορεί να εκτιμήσει τις δυνατότητες και ν΄ακούσει τα θέλω σου! Αν όχι, είναι ώρα να ανοίξεις τα φτερά σου!



4. Ισορρόπησε σε όλα τα επίπεδα της ζωής σου

Μερικές φορές, μπορούμε να επικεντρωθούμε τόσο πολύ στην καριέρα μας που γίνεται το επίκεντρο της ευτυχίας μας. Μέγα λάθος! Μήπως ήρθε η ώρα να αφήσεις πίσω σου αυτή την «αρρωστημένη κατάσταση» (δεν το λέμε εμείς, το λένε οι ψυχολόγοι) και να επενδύσεις περισσότερο χρόνο και ενέργεια μακριά από τη δουλειά σου; Εστίασε σε άλλους τομείς της ζωής σας που μπορούν να φέρουν την ισορροπία που έχεις τόσο πολύ ανάηκη και να ανανεώσουν τα κίνητρά σου για μια νέα προοπτική.