6 πράγματα που κάνει κάθε επιτυχημένη γυναίκα- Γιατί όχι κι εσύ;

6 πράγματα που κάνει κάθε επιτυχημένη γυναίκα- Γιατί όχι κι εσύ;

Ο διάλογος και η αποφυγή της ίντριγκας στον εργασιακό σου χώρο είναι μόνο μερικά απ'όσα οφείλεις να κάνεις.

Οι σύγχρονες γυναίκες αφιερώνουμε πολύ χρόνο στην καριέρα μας αφού περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας στον εργασιακό μας χώρο. Οι απαιτήσεις της δουλειάς και οι ρυθμοί ζωής σε συνδυασμό με όλες τις υπόλοιπες υποχρεώσεις κάνουν το έργο μας εξαιρετικά δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο.

Δεν είναι τυχαίο πως εν έτει 2021 εκατομμύρια γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο κατέχουν διευθυντικές θέσεις και πόστα ευθύνης σε μεγάλους οργανισμούς και επιχειρήσεις. Ο δρόμος για την επιτυχία δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα ωστόσο μπορείς να τον ανέβεις ευκολότερα αν ακολουθήσεις μερικά έξυπνα tips.



Όλα όσα κάνουν οι επιτυχημένες γυναίκες

1) Έχουν πίστη στον εαυτό τους

Οι γυναίκες έχουν μεγάλη τάση να αμφισβητούν τις ικανότητές τους και να υποβαθμίζουν τα επιτεύγματά τους, ειδικά παρουσία άλλων. Συχνά βάζουν τον εαυτό τους κάτω από τους άλλους και νιώθουν μειονεκτικά. Αν σε επαινούν για τη δουλειά σου μην κρατάς υπερβολικά χαμηλούς τόνους. Το αξίζεις και με το παραπάνω, γι'αυτό πίστεψε σε εσένα και απόλαυσε την επιτυχία σου.

2) Δεν αφήνουν τους περισπασμούς να τις επηρεάζουν

Απόφυγε το κινητό και τα social media όσο εργάζεσαι. Δώσε μεγάλη προσοχή σε συζητήσεις με συναδέλφους και τελείωσε πάντα αυτό που λες. Μην αφήνεις να σε διακόπτουν και παρέμεινε συγκεντρωμένη στο έργο σου.

3) Λένε όχι στην τελειομανία

Η τελειομανία εμποδίζει την επίτευξη των στόχων σου και συσχετίζεται με την κατάθλιψη, το άγχος και το έντονο στρες. Αποδέξου ότι δεν γίνεται να τα κάνεις πάντοτε όλα τέλεια και κάνε ό,τι καλύτερο μπορείς σε κάθε περίπτωση.

4) Κάνουν σωστό προγραμματισμό

Ο ελεύθερος χρόνος είναι περιορισμένος ωστόσο πάντα μπορείς να βρεις μία ώρα μόνο για εσένα. Κλείσε το κινητό σου τηλέφωνο και πήγαινε στο γυμναστήριο, κάποια δραστηριότητα που σου αρέσει ή βγες με αγαπημένα πρόσωπα. Προσπάθησε να μοιράζεις το χρόνο σου σωστά κάνοντας πράγματα που σε ευχαριστούν.

5) Έχουν μάθει να λένε όχι

Τις περισσότερες φορές, οι πιέσεις που αντιμετωπίζουμε συνδέονται με όλες τις φορές που δεν είπαμε όχι. Πριν πεις ναι σε οτιδήποτε, οραματίσου τον εαυτό σου σε αυτήν την κατάσταση. Αν νιώθεις καλά με αυτό τότε αποδέξου την πρόταση διαφορετικά θέσε τα όριά σου.

6) Διαφωνούν χωρίς να γίνουν αγενείς

Ποτέ μην φοβάσαι να εκφράσεις τη γνώμη σου, ακόμη και όταν είναι διαφορετική από τις υπόλοιπες. Αυτό που οφείλεις να κάνεις είναι τα διατηρήσεις το τακτ και να αποφύγεις έντονες συγκρούσεις-αντιπαραθέσεις με συναδέλφους.

Νιώθεις να έχεις βαλτώσει επαγγελματικά; 4 τρόποι που θα κάνουν upgrade την καριέρα σου

Πηγή κεντρικής: unsplash.com