Σου λείπουν ευρώ; 5 εύκολοι τρόποι για να βγάζεις χρήματα από... τον καναπέ σου!

Ιωάννα Τζανή
Σου λείπουν ευρώ; 5 εύκολοι τρόποι για να βγάζεις χρήματα από... τον καναπέ σου!

Οι εποχές έχουν αλλάξει πλέον, με όλο και περισσότερους ανθρώπους να χρησιμοποιούν επαγγελματικά το διαδίκτυο.

Σίγουρα έχεις ακούσει για περιπτώσεις ανθρώπων που βγάζουν - καλά - χρήματα από την άνεση του καναπέ τους, απλά και μόνο με μερικά κλικ. Την εποχή που τα πάντα γίνονται ηλεκτρονικά, όλο και περισσότερα διαδικτυακά επαγγέλματα κάνουν την εμφάνισή τους.

Αν αναρωτιέσαι πώς μπορείς να ενταχθείς κι εσύ σε αυτή την κατηγορία επαγγελματιών, εμείς είμαστε εδώ για εσένα. Έχουμε συγκεντρώσει τους 5 πιο εύκολους και πρακτικούς τρόπους που θα σε κάνουν να αναρωτιέσαι... πού ζούσες τόσο καιρό! Είσαι έτοιμη να ενθουσιαστείς τόσο, όσο κι εμείς όταν τους ανακαλύψαμε; Για πάμε, λοιπόν!

xrimata online1 2

Αποφάσισες να παραιτηθείς από τη δουλειά σου; Πώς θα το κάνεις χωρίς να δυσαρεστηθεί κανείς

Διαδικτυακή πώληση

Οι διαδικτυακές πωλήσεις είναι ο καλύτερος τρόπος για να βγάλεις χρήματα από το διαδίκτυο και πίστεψέ μας, είναι πολύ πιο εύκολο απ' όσο νομίζεις. Η πώληση σε μια αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου σημαίνει ότι πρόκειται να πουλήσεις τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σου σε οποιονδήποτε διαδικτυακό ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως για παράδειγμα το Amazon.

Μπορείς να ξεκινήσεις γρήγορα την επιχείρησή του ηλεκτρονικού εμπορίου σου με λίγα μόλις βήματα. Για αρχή, θα πρέπει να ξέρεις ότι υπάρχουν δύο βασικοί τύποι επιχειρήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ο πρώτος τρόπος είναι να ξεκινήσεις μόνη την επιχείρησή σου. Δηλαδή να φτιάξεις τον δικό σου ιστότοπο, να βάλεις τα προϊόντα σου, να ορίσεις ομάδα μάρκετινγκ, εξυπηρέτηση πελατών και άλλα παρόμοια ζητήματα που απαιτεί κάθε διαδικτυακή επιχείρηση. Αυτή η διαδικασία είναι αρκετά περίπλοκη και θα χρειαστείς πολλούς ανθρώπους για να σε βοηθήσουν.

Ωστόσο, ο δεύτερος τρόπος είναι πολύ πιο απλός και η κάθε μια μπορεί να ξεκινήσει εάν έχει κάποιες γνώσεις σχετικά με το διαδίκτυο και πώς λειτουργούν τα πράγματα εκεί. Πρόκειται για την πώληση σε ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου μεγάλης αγοράς, με τους πελάτες να μπορούν να αγοράσουν τα προϊόντα σου από οποιοδήποτε μέρος ανά τον κόσμο.



Dropshipping

Έχεις ακούσει ποτέ για το dropshipping; Αν ναι, αυτό είναι υπέροχο. Αν όχι, μην ανησυχείς. Θα σου πούμε εμείς τα πάντα για αυτό.

Το dropshipping είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κερδίσεις χρήματα στο διαδίκτυο χωρίς να κάνεις καμία επένδυση (ισχύουν προϋποθέσεις). Πρόκειται για μια μέθοδο άμεσης πώλησης, κατά την οποία ένα κατάστημα δε διατηρεί σε απόθεμα τα προϊόντα που πουλά. Αντίθετα, όταν ένα κατάστημα πουλά ένα προϊόν, το αγοράζει από κάποιον τρίτο και το στέλνει απευθείας στον πελάτη. Ως αποτέλεσμα, ο έμπορος δε διαχειρίζεται ποτέ ο ίδιος το προϊόν.

Τώρα που έμαθες τι σημαίνει ο όρος, ήρθε η ώρα να μάθεις πώς μπορείς να ξεκινήσεις, πού πρέπει να επενδύσεις χρήματα και γιατί.

Υπάρχουν μόνο δύο πράγματα στα οποία καλό θα είναι να επενδύσεις χρήματα για να ξεκινήσεις μια επιχείρηση dropshipping. Το πρώτο αφορά στην αγορά μιας διεύθυνσης ιστότοπου και το δεύτερο στη λειτουργία ενός λογαριασμού Shopify. Επίσης, θα χρειαστείς και κάποια χρήματα για διαφήμιση στα social media. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις ούτε μία πώληση αν δεν προωθήσεις τα προϊόντα σου. Μόλις τα ολοκληρώσεις αυτά, είσαι έτοιμη να δημιουργήσεις το δικό σου κατάστημα dropshipping όπου οι πελάτες μπορούν να κάνουν παραγγελίες.



Freelancing

Στην περίπτωση που δε θέλεις να επενδύσεις σε τίποτα πέρα από τον χρόνο και τον κόπο σου, μπορείς να ξεκινήσεις να βγάζεις χρήματα από το σπίτι σου κάνοντας freelancing.

Πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες κερδίζουν περισσότερα από 10.000 ευρώ τον μήνα. Βέβαια, αυτός είναι ο μέσος όρος των κορυφαίων ελεύθερων επαγγελματιών.

Το πιο δύσκολο κομμάτι σε αυτό είναι ο ανταγωνισμός, γι' αυτό θα πρέπει να σκεφτείς κάτι μοναδικό ή τουλάχιστον να ασχοληθείς με τομείς στους οποίους είναι μικρότερος, επομένως και οι πιθανότητες επιτυχίας πολύ μεγαλύτερες.

Το καλύτερο κομμάτι του να είσαι ελεύθερος επαγγελματίας είναι ότι έχεις την άνεση να κάνεις τη δουλειά σου από οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Επίσης, δε χρειάζεται να επενδύσεις χρήματα για να ξεκινήσεις να εργάζεσαι.

Blogging

Είσαι καλή στο γράψιμο; Εάν ναι, μπορείς να γίνεις blogger και να αρχίσεις να βγάζεις χρήματα από το διαδίκτυο. Μπορείς πολύ εύκολα να δημιουργήσεις το δικό σου blog μέσα σε λίγα μόνο λεπτά από το WordPress και να αρχίσεις να γράφεις άρθρα. Αφού γράψεις τα άρθρα σου προσεγμένα και σωστά, μπορείς να ενεργοποιήσεις το Google Adsense και να αρχίσεις να προβάλλεις διαφημίσεις στον ιστότοπό σου, βγάζοντας έτσι χρήματα.

xrimata online2

Affiliate Marketing

Ο απλούστερος και ευκολότερος τρόπος για να κερδίσετε χρήματα από το διαδίκτυο είναι το Affiliate Marketing. Πρόκειται για κάποιου είδους marketing που χρησιμοποιείται από μεγάλες εταιρείες για να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και να πραγματοποιήσουν πωλήσεις.

Για να το πετύχουν αυτό, εκτελούν ένα πρόγραμμα συνεργασιών και οποιοσδήποτε μπορεί να εγγραφεί δωρεάν σε αυτό. Μόλις γίνεις συνεργάτης τους, μπορείς κι εσύ με τη σειρά σου να προωθείς τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Αν κάποιος αγοράσει το προϊόν από τη δική σου διαφήμιση, τότε λαμβάνεις ως προμήθεια ένα ποσοστό της τιμής του προϊόντος.