Μη σε φοβίζει η τηλεργασία! Πώς οι αλλαγές μπορούν να λειτουργήσουν υπέρ σου

Μαρία Ροδίτη
Μη σε φοβίζει η τηλεργασία! Πώς οι αλλαγές μπορούν να λειτουργήσουν υπέρ σου

Η νέα πραγματικότητα στον εργασιακό χώρο έχει πολλά θετικά! Όσο για τα αρνητικά; Είναι στο χέρι σου να τα αντιμετωπίσεις και να τα εξαλείψεις.

Όλες λίγο-πολύ «συστηθήκαμε» με την τηλεργασία με το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού. Το σπίτι μας έγινε σε χρόνο dt χώρος εργασίας, η κάμερα του υπολογιστή άνοιγε και έκλεινε συχνά για τα απαραίτητα meetings με τους συναδέλφους και κάπως έτσι μάθαμε να δουλεύουμε με έναν νέο και εντελώς διαφορετικό τρόπο.

Και, όπως δείχνουν τα πράγματα, η τηλεργασία ήρθε για να μείνει. Η αλήθεια είναι ότι αυτός ο τρόπος εργασίας έχει ένα μεγάλο προσόν, αν μπορώ να το πω έτσι. Μπορείς να βρίσκεσαι οπουδήποτε και να δουλεύεις για μια εταιρεία που βρίσκεται στην άλλη άκρη της γης.

kariera6

Career goals: 6 στόχοι που πρέπει να θέσεις για τη νέα χρονιά

Και -εννοείται- πως δεν χρειάζεται να φοβάσαι. Δεν υπάρχει λόγος να νιώθεις περιθωριοποιημένη. Ειδικά, μάλιστα, αν τώρα προσλήφθηκες σε μια νέα δουλειά ή αν πρόκειται με το νέο έτος να αλλάξεις χώρο εργασίας, μην αγχώνεσαι.

Μπορείς… να κάνεις τα μαγικά σου και να ενταχθείς για τα καλά στην ομάδα! Σαν να ήσουν κάθε μέρα με τους συναδέλφους σου σε διπλανά γραφεία κι ας είσαι χιλιόμετρα μακριά τους.

#1 Μη σταματάς να συστήνεσαι

Δεν αρκούν οι συστάσεις μόνο στο πρώτο skype που θα κάνεις με τους συναδέλφους σου. Συνέχισε καθ’ όλη τη διάρκεια των online συναντήσεών σας να συστήνεσαι, να παίρνεις τον λόγο, να εκφέρεις την άποψή σου για ό,τι συζητάει η ομάδα.

via GIPHY

Έτσι, θα αρχίζουν σιγά-σιγά να σε γνωρίζουν καλύτερα και οι συνεργάτες σου.

#2 Επικοινώνησε με τους συναδέλφους και μετά τη δουλειά

Δεν είναι κακό να κάνεις προσπάθεια να επικοινωνήσεις με τους συναδέλφους σου και μετά τη δουλειά. Να αναπτύξεις σχέσεις, να γνωριστείτε καλύτερα…

#3 Σε κάθε επικοινωνία άσε ανοιχτή την κάμερα

Όταν κάνετε διαδικτυακά meetings με τους συναδέλφους σου, μην κρατάς κλειστή την κάμερα. Έχε την πάντα ανοιχτή για να σε βλέπουν και να τους βλέπεις!



Wait! Δες στην gallery κι άλλα tips, που θα σε βοηθήσουν να ενταχθείς στο νέο εργασιακό περιβάλλον σου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σωστή οργάνωση στη δουλειά πριν τις γιορτές σημαίνει επαγγελματική επιτυχία – Πώς θα τα καταφέρεις

Τα ΗΑΕ μόλις έγιναν η πρώτη χώρα στον κόσμο που εφάρμοσε επίσημα την τετραήμερη εργασία