Το 2021 φεύγει, το 2022 έρχεται! Με αυτούς τους 4 τρόπους θα γίνεις ακόμα πιο δημιουργική

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Το 2021 φεύγει, το 2022 έρχεται! Με αυτούς τους 4 τρόπους θα γίνεις ακόμα πιο δημιουργική

Ξεκίνα να κάνεις αυτό που σ΄ ευχαριστεί και αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου!

Με την έλευση μιας νέας χρονιά έχουμε τη λαχτάρα να κατακτήσουμε τον κόσμο! Σαν μικρά παιδιά.

Είναι η στιγμή που θέλουμε να τα κάνουμε όλα από την αρχή, να διορθώσουμε τα λάθη, τα κακώς κείμενα, να γίνουμε καλύτεροι, να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε αυτό που πραγματικά μας αξίζει. Κάθε αρχή μιας νέας χρονιάς τα επαγγελματικά μας βρίσκονται σε πρώτο πλάνο αλλά και η ευημερία μας. Θέλουμε να πετύχουμε επαγγελματικά αλλά επιθυμούμε παράλληλα να έχουμε ηρεμία και να μπορούμε να απολαμβάνουμε τον ελεύθερό μας χρόνο όπως εμείς τον έχουμε φανταστεί...

Στην αρχή της πανδημίας ήμασταν τρομοκρατημένοι! Τώρα, μετά από σχεδόν 2 χρόνια, μπορεί να είμαστε κουρασμένοι και ανυπόμονοι, να παλεύουμε με οικονομικές ανησυχίες και οτιδήποτε άλλο μπορεί να έρθει στο δρόμο μας, αλλά τουλάχιστον έχουμε συνηθίσει αυτόν τον νέο εισβολέα που μαχόμαστε να καταπολεμήσουμε. Τον Covid-19!

Υπό αυτές τις συνθήκες, η ανάληψη ενός νέου δημιουργικού χόμπι θα μπορούσε να φέρει την απτή αίσθηση του επιτεύγματος που επιδιώκουμε μέσα στη νέα χρονιά.

organwsi douleia

Σωστή οργάνωση στη δουλειά πριν τις γιορτές σημαίνει επαγγελματική επιτυχία – Πώς θα τα καταφέρεις

Ο ψυχοθεραπευτής Josh Hogan λέει: «Όταν είμαι επικεντρωμένος σε μια δραστηριότητα, δεν ανησυχώ για πράγματα που μπορεί να συμβούν στο μέλλον. Με φέρνει πίσω στην παρούσα στιγμή γιατί πρέπει να προσέξω αυτό που κάνω. Υπάρχει μια αίσθηση ολοκλήρωσης και μπορεί να νιώθω σαν να έχω πει ή κάνει κάτι σημαντικό», λέει. «Έχω χρησιμοποιήσει την τέχνη και τη δημιουργικότητα όλη μου τη ζωή για να εκφράσω τον εαυτό μου και να κατανοήσω τη σύγχυση της ζωής. Αλλά μόλις άρχισα την συμβουλευτική μου εκπαίδευση, συνειδητοποίησα ότι η τέχνη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως ένα ισχυρό θεραπευτικό εργαλείο. Η έκφραση του εαυτού μας και η αίσθηση της ζωής είναι δύο σημαντικές διαδικασίες στη θεραπεία. Όταν άρχισα να εκπαιδεύω συνειδητοποίησα ότι έκανα πολλά θεραπευτικά πράγματα χωρίς να το γνωρίζω».

Ο Josh Hogan προτείνει επίσης δημιουργικές αναζητήσεις στους πελάτες του που είναι αγχωμένοι. «Η τέχνη αναγνωρίζεται ευρέως ως ένας χρήσιμος τρόπος για την ενίσχυση της ευημερίας σε τόσα πολλά διαφορετικά πράγματα: βοηθά την επικοινωνία, ανακουφίζει από την κατάθλιψη, αποκαλύπτει κρυφές έννοιες και συγκρούσεις, αλλά δεν χρειάζεται να είναι μια μεγάλη καθαρτική έκφραση εσωτερικής αναταραχής για να θεραπεύσει. Ακόμη και μια μικρή ποσότητα δημιουργικότητας είναι καλή για να φέρει οφέλη στον εαυτό μας», συνεχίζει.

Σύμφωνα με μια μελέτη που εξέτασε τους δεσμούς μεταξύ τέχνης και υγείας, έδειξε πτώση 37% στα ποσοστά συμβουλευτικών ιατρών και μείωση 27% στις εισαγωγές στο νοσοκομείο όταν οι ασθενείς συμμετείχαν σε δημιουργικά projects. Άλλες μελέτες έχουν βρει παρόμοια αποτελέσματα. Για παράδειγμα, όταν οι άνθρωποι κλήθηκαν να γράψουν για ένα τραύμα τους για 15 λεπτά την ημέρα, είχε ως αποτέλεσμα λιγότερες επισκέψεις στο γιατρό τους, σε σύγκριση με μια άλλη ομάδα που δεν κατέγραφε τίποτα.



Παρακάτω υπάρχουν 4 τρόποι με τους οποίους μπορείς να φέρεις τη δημιουργικότητα που αναζητάς στη ζωή σου...

1. Δεν μπορείς να αφήσει τη ροή της δημιουργίας να τρέξει εάν τη διακόπτει συνεχώς κάτι. Επομένως απενεργοποίησε το τηλέφωνο και τον υπολογιστή σου.

2. Κάνε κάτι που σου αρέσει. Είτε σχεδιάζεις, γράφεις, τραγουδάς, χορεύεις, παίζεις μουσική, είναι πιθανό να επιτύχεις υψηλότερη «ροή» αν το κάνεις για δικό σου καλό παρά για δουλειά ή κάποια αμοιβή.

3. Μην περιμένεις να σου έρθει η μεγάλη έμπνευση. Αφιέρωσε μια ώρα την ημέρα στη δημιουργικότητά σου και απλώς ακολούθησε τη διάθεσή σου.

4. Μην απογοητεύεσαι. Εάν δεν πιστεύεις ότι η δημιουργική σου πλευρά είναι αρκετά καλή, κάνε ένα διάλειμμα και συνέχισε κάποια άλλη στιγμή. Κάθε φορά θα είναι διαφορετική. Και η έμπνευσή σου αλλά και η ενέργειά σου...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μην κατηγορείς τους άλλους! Δες πώς σαμποτάρεις μόνη σου τον εαυτό σου

Είσαι σπάταλη; 3 εύκολοι τρόποι για να μαζέψεις χρήματα εν όψει εορτών