Δε χρειάζεται να πας στο γραφείο για να εντυπωσιάσεις - Tips για να μαγνητίσεις τα βλέμματα στο Zoom

Ιωάννα Τζανή
Δε χρειάζεται να πας στο γραφείο για να εντυπωσιάσεις - Tips για να μαγνητίσεις τα βλέμματα στο Zoom

Πώς να φαίνεσαι υπέροχη στα Zoom calls!

Καθώς πλησιάζουμε τα δύο χρόνια από τη στιγμή που «έσκασε» η πανδημία του κορονοϊού και η τηλεργασία έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας, είναι σαφές ότι πολλές από εμάς όλο αυτό το διάστημα έχουμε ψάξει τρόπους για να δείχνουμε τον καλύτερο εαυτό μας στην κάμερα και τις συσκέψεις μέσω Zoom.

Ο καλός φωτισμός και τα άψογα διακοσμημένα ράφια ήταν κάποτε η βασική προϋπόθεση για να εμφανιστείς στο επαγγελματικό Ζoom call, ωστόσο πλέον φαίνεται ότι οι περισσότεροι δεν ενδιαφέρονται καθόλου να κρύψουν τα ακατάστατα σαλόνια, τα υπνοδωμάτια και τα γραφεία τους, ενώ οι μέρες του κολακευτικού φωτισμού έχουν παρέλθει.

work1

Μη σε φοβίζει η τηλεργασία! Πώς οι αλλαγές μπορούν να λειτουργήσουν υπέρ σου

Πλέον, έχουν αναδειχθεί άλλα πράγματα ως βασικές προϋποθέσεις προκειμένου να φαίνεσαι εντυπωσιακή και λαμπερή στα meetings μέσω Zoom, τα οποία θα βρεις παρακάτω και υιοθετώντας τα, θα καταφέρεις να κλέβεις τις εντυπώσεις σε κάθε διαδικτυακή συνάντηση!


https://www.instagram.com/p/CY62fo_B5By/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Φώτισε το πρόσωπό σου

Άνοιξε τα παντζούρια και άφησε το φυσικό φως να εισχωρήσει μέσα στο δωμάτιο απ' όπου θα πραγματοποιήσεις το Zoom call σου. Κάθισε δίπλα από το παράθυρο προκειμένου να φωτίζεται το πρόσωπό σου.

Η οθόνη σου θα πρέπει, επίσης, να αποτελεί μία μεγάλη πηγή φωτός, επομένως προσάρμοσε τη φωτεινότητά της. Μια φωτεινή οθόνη μπορεί να απογειώσει τα highlights στο πρόσωπό σου και να σε κάνει να δείχνεις πιο λαμπερή από ποτέ!

Τοποθέτησε την κάμερα στο σωστό σημείο

Υπάρχει μία, και μόνο μία, αποδεκτή γωνία κάμερας: στο ύψος των ματιών. Χρησιμοποίησε ένα σετ βιβλίων, ένα σκαμπό ή ένα ψηλό τραπέζι για να βεβαιωθείς ότι η κάμερά σου βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τα μάτια σου.

Η προετοιμασία και ο προαιρετικός έλεγχος είναι το παν

Το Zoom, το Webex και άλλες εφαρμογές βιντεοσύσκεψης έχουν την επιλογή να σου εμφανίζουν μια προεπισκόπηση του βίντεό σου πριν από την έναρξη της κλήσης. Εάν πατήσεις πάνω σε αυτήν την επιλογή, θα εμφανιστεί μια προεπισκόπηση βίντεο πριν πραγματοποιηθεί η κλήση και αυτό θα σε βοηθήσει να ελέγξεις τα πάντα.



Βρες ένα ήσυχο μέρος (και τα καλύτερα ακουστικά σου)

Οι περισσότερες από εμάς δεν έχουμε μεγάλο έλεγχο στον ήχο, το σίγουρο όμως είναι ότι θα ακούγεται πολύ καλύτερα αν πραγματοποιήσεις την κλήση στο Zoom σε ένα ήσυχο μέρος. Λάβε, επίσης, υπόψη ότι τα ακουστικά σου μπορεί να έχουν καλύτερο μικρόφωνο από τον υπολογιστή σου. Οι περισσότερες εφαρμογές τηλεδιάσκεψης έχουν ένα εργαλείο στις ρυθμίσεις τους για τη δοκιμή του μικροφώνου και καλό θα είναι να συλλέξεις όλα τα μικρόφωνα που έχεις (τα ακουστικά συχνά διαθέτουν ένα ενσωματωμένο) και να τα δοκιμάσεις για να βρεις αυτό που ακούγεται πιο καθαρά.

Ως ευγένεια προς τους άλλους, κράτησε το μικρόφωνό σου σε σίγαση και ενεργοποίησέ το όταν θέλεις να μιλήσεις. Μπορεί να είσαι συνηθισμένη στο μεσημεριανό thrash metal του γείτονά σου, αλλά κανείς άλλος δεν είναι!

Μη μετακινείσαι από το ένα σημείο στο άλλο

Συμπεριφέρσου σαν να βρίσκεσαι σε μια φυσική συνάντηση: δεν πρέπει να σηκώνεσαι και να μετακινείσαι. Βρες ένα άνετο σημείο μέσα στο σπίτι σου, έχε δίπλα σου ένα μπουκάλι νερό ή μία κούπα καφέ και κάθισε σε ένα σταθερό μέρος μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικτυακή σύσκεψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

5 skills που χρειάζεται να εξελίξεις αν αναζητάς δουλειά ως ελεύθερος επαγγελματίας

Τα ΗΑΕ μόλις έγιναν η πρώτη χώρα στον κόσμο που εφάρμοσε επίσημα την τετραήμερη εργασία