Από σένα εξαρτάται! Πώς θα ζητήσεις αύξηση μισθού από τον διευθυντή σου

Μαρία Ροδίτη
Από σένα εξαρτάται! Πώς θα ζητήσεις αύξηση μισθού από τον διευθυντή σου

Πριν πας στο γραφείο του, κάνε 3 βασικές ερωτήσεις στον εαυτό σου!

Κάθε άνθρωπος που αγαπά τη δουλειά του θέλει να εξελίσσεται! Να μαθαίνει νέα πράγματα για το αντικείμενό του, να αποκτά περισσότερες ευθύνες και άρα να ανεβαίνει στην ιεραρχία. Φυσικά, μέσα στα πιο σημαντικά career goals είναι και η αύξηση μισθού.

Αν αυτό είναι που τριβελίζει το κεφάλι σου το τελευταίο διάστημα, θέλει προσοχή! Πρέπει μεθοδικά και προσεκτικά να σκεφτείς κάθε κίνησή σου μέχρι να φτάσεις στο γραφείο του διευθυντή σου και να του ζητήσεις αύξηση μισθού.

emails1

3 σοβαροί λόγοι για να μην τσεκάρεις τα e-mails σου εκτός γραφείου

Αρχικά, καλό είναι να κάνεις κάποιες ερωτήσεις στον εαυτό σου, ώστε να πας σωστά προετοιμασμένη στον προϊστάμενό σου, και έπειτα να ακολουθήσεις κάποια βήματα που θα σε βοηθήσουν- κατά πάσα πιθανότητα- να δεις περισσότερα χρήματα στον λογαριασμό σου τον επόμενο μήνα.

Πριν πας στον διευθυντή σου… κάνε 3 ερωτήσεις στον εαυτό σου

#1 Τι έχω πετύχει τους τελευταίους 6 μήνες με έναν χρόνο;

Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο «θέλω» αύξηση και στο «αξίζω» αύξηση. Πρέπει, λοιπόν, να σκεφτείς γιατί πραγματικά αξίζεις μια αύξηση μισθού. Σκέψου τρία επιτεύγματά σου τους τελευταίους μήνες και μετά παρουσίασέ τα και στον προϊστάμενό σου.

#2 Πόση αύξηση μισθού θέλω;

Πρέπει να πας προετοιμασμένη στον διευθυντή σου! Να ξέρεις τι αύξηση μισθού θέλεις. Το καλύτερο είναι να μην πεις ένα ακριβές ποσό, αλλά να του εξηγήσεις στο περίπου πόσα χρήματα θα ήθελες.

via GIPHY

#3 Είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή να ζητήσω αύξηση;

Το timing παίζει σημαντικό ρόλο! Μήπως υπάρχει τεταμένο κλίμα; Μήπως σου δόθηκε αύξηση πριν λίγο καιρό; Η εταιρεία βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης; Όλα αυτά πρέπει να σκεφτείς!

Πώς θα ζητήσεις αύξηση από τον διευθυντή σου

Το παν είναι να προσεγγίσεις τον προϊστάμενο ή τον διευθυντή σου με κομψό και ευγενικό τρόπο για να του ζητήσεις αύξηση μισθού.

#1 Ξεκίνα ζητώντας του μια συνάντηση

Η συζήτηση για αύξηση μισθού δεν μπορεί να γίνει στο πόδι. Συνεπώς, πρέπει να κανονίσεις μια κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον διευθυντή σου, ώστε να του ζητήσεις ό,τι ακριβώς θέλεις.

#2 Εστίασε στα αποτελέσματα

Το σημαντικό είναι να παρουσιάσεις στον διευθυντή σου όσα έχεις καταφέρει το τελευταίο διάστημα και κατ’ επέκταση σε κάνουν άξια για μια αύξηση μισθού.



#3 Κάνε πρόβα (ναι, σοβαρά)

Όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, κάθισε μπροστά στον καθρέφτη και κάνε πρόβα τα όσα θα πεις στον διευθυντή σου. Έτσι, θα αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση και θα μπορέσεις πραγματικά να πεις αυτά που θέλεις.

#4 Προετοιμάσου για την απόρριψη

Ναι, πρέπει να έχεις κατά νου και το αρνητικό σενάριο. Και αμέσως μετά να σκεφτείς τι θα κάνεις τελικά μέσα στη συγκεκριμένη εταιρεία. Συνεχίζεις ως έχουν τα πράγματα; Θα αναζητήσεις άλλη επαγγελματική στέγη;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ