3 σοβαροί λόγοι για να μην τσεκάρεις τα e-mails σου εκτός γραφείου

3 σοβαροί λόγοι για να μην τσεκάρεις τα e-mails σου εκτός γραφείου

Το πιο πιθανό είναι να το κάνεις ασυναίσθητα ωστόσο καλό θα ήταν να το σταματήσεις άμεσα.

Τα τελευταία δύο χρόνια άλλαξαν ριζικά τα πράγματα στον τρόπο που εργαζόμαστε. Η πανδημία της covid-19 έφερε για αρκετό καιρό την τηλεργασία στη ζωή μας, με την επιστροφή στο γραφείο να παραμένει αόριστη.

Αυτό είχε ως συνέπεια την διατάραξη της ισορροπίας μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής, αφού ο όγκος δουλειάς αυξήθηκε ραγδαία. Αν είσαι εργαζόμενη μητέρα, γνωρίζεις καλά πόσο δύσκολο είναι να συνδυάσεις καριέρα, τηλεκπαίδευση και οικιακές δουλειές.

Online....24/7

Ο ελάχιστος χρόνος είναι ελάχιστος με αποτέλεσμα να προσπαθούμε με κάθε τρόπο να εξοικονομίσουμε χρόνο. Τσεκάρουμε μηνύματα, κλήσεις και σημαντικά e-mails στο αυτοκίνητο, στο σινεμά, στο φαγητό, ακόμη και όταν θα έπρεπε να χαλαρώνουμε αφήνοντας το κινητό για λίγο στην άκρη.

Δυστυχώς όταν δεν έχουμε δικαίωμα στην αποσύνδεση, το άγχος πολλαπλασιάζεται και μπορεί να επηρεάσει άμεσα την καθημερινότητά μας. Κάθε φορά που ελέγχουμε τα e-mails μας ή απαντάμε σε αναθέσεις μετά το πέρας του εργασιακού ωραρίου, αυξάνουμε κατακόρυφα τα επίπεδα του στρες και «σκοτώνουμε» τις πολύτιμες ώρες χαλάρωσης που διαθέτουμε.

Γιατί δεν πρέπει να κοιτάς τα e-mails σου μετά τη δουλειά

via GIPHY

1) Αυξάνεις δραματικά τα επίπεδα άγχους

Κάθε φορά που ακούς να χτυπά το κινητό σου φια δουλειά ενώ βρίσκεσαι εκτός γραφείου η έκφρασή σου αλλάζει και αυτομάτως το άγχος κορυφώνεται.

2) Δεν προλαβαίνεις να αποφορτιστείς

Η ανάπαυση μετά από μια κουραστική ημέρα είναι αναγκαία ώστε να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις στις επερχόμενες υποχρεώσεις σου.

3) Νιώθεις πίεση και παρεμβολή στην ιδιωτική σου ζωή

Είναι φυσικό επόμενο να νιώθεις ότι δεν σέβονται τον ελεύθερο χρόνο σου ενώ παράλληλα βιώνεις το τέλος της προσωπικής σου ζωής.

Πηγή κεντρικής: pexels.com

kariera

Career goals: 6 στόχοι που πρέπει να θέσεις για τη νέα χρονιά



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μη σε φοβίζει η τηλεργασία! Πώς οι αλλαγές μπορούν να λειτουργήσουν υπέρ σου

2022's goals: Να μάθω να διαχειρίζομαι καλύτερα τα χρήματά μου! 5 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν