4 σημάδια που φανερώνουν πως το αφεντικό σου δεν σε συμπαθεί

4 σημάδια που φανερώνουν πως το αφεντικό σου δεν σε συμπαθεί

Μάθε πώς θα το αντιμετωπίσεις με απόλυτη επιτυχία.

Οι ισορροπίες στον εργασιακό χώρο είναι εξαιρετικά λεπτές. Καθημερινά περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας μας στο γραφείο οπότε οι συνάδελφοι, οι ανώτεροι και το αφεντικό μας είναι οι άνθρωποι με τους οποίους έχουμε την περισσότερη τριβή.

Σίγουρα σου έχει τύχει να μην έχεις ιδιαίτερα καλές σχέσεις με άτομα από την ομάδα σου. Φαντάσου λοιπόν πόσο πιο δύσκολα θα είναι τα πράγματα για εσένα αν διακρίνεις πως το αφεντικό δεν σε συμπαθεί. Αυτομάτως θα επηρεαστούν όλες σου οι αλληλεπιδράσεις μαζί του ενώ η ψυχολογία και η αυτοεκτίμησή σου δεν θα είναι σίγουρα στα καλύτερά τους.

Μην ξεχνάς πως μια κόντρα με το αφεντικό μπορεί να επηρεάσει άμεσα το ποσό που αμείβεσαι καθώς και την παραμονή σου στην δουλειά. Αν υποψιάζεσαι πως υπάρχει περίπτωση να μην σε συμπαθεί, συνέχισε να διαβάζεις για να ανακαλύψεις όλα τα σημάδια.

4 ενδείξεις που φανερώνουν ότι το αφεντικό σου δεν σε συμπαθεί

via GIPHY

1) Σε αγνοεί πλήρως

Σου ακυρώνει συνέχεια meetings και συζητήσεις, ξεχνά πότε έχεις ζητήσει άδεια και δεν σου απαντά στα e-mails. Με λίγα λόγια δεν φαίνεται να σε έχει στις προτεραιότητές του οπότε φρόντισε να το αποδεχθείς και να πας παρακάτω. Προσπάθησε να ξεχωρίσεις με τη δουλειά σου ώστε να τραβήξεις (με τον σωστό τρόπο) την προσοχή του αφεντικού σου.

2) Δεν σου επιτρέπει να παίρνεις πρωτοβουλίες

Νιώθεις πως πρέπει να παίρνεις έγκριση για κάθε σου κίνηση και αυτό είναι αρκετά πιεστικό. Αν δεν έχεις τη δυνατότητα να λάβεις καμία απολύτως πρωτοβουλία στην δουλειά, ίσως θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχωρήσεις.



3) Είναι επικριτικός μαζί σου

Όλοι δεχόμαστε κριτική στην δουλειά μας κατά διαστήματα. Αν ωστόσο το αφεντικό σου δεν είναι ποτέ ικανοποιημένος με τη δουλειά σου και τίποτα από όσα κάνεις, τότε αυτό αποτελεί ένα πολύ αρνητικό σημάδι για τη σχέση σας.

4) Σε αντιμετωπίζει διαφορετικά από το σύνολο

Eάν έχει πέσει στην αντίληψή σου πως ο προϊστάμενος συζητά με άλλους συναδέλφους σημαντικά νέα και εξελίξεις αφήνοντας εσένα εκτός, πρέπει να ανησυχήσεις. Αντιμετώπισέ το ψύχραιμα, χωρίς να δείξεις πως προσβλήθηκες λέγοντας: «Διαπίστωσα ότι τελευταία δεν με έχουν συμπεριλάβει σε διάφορα meeting. Τι μπορώ να κάνω προκειμένου να είμαι μέρος αυτών στο μέλλον;»



Πηγή κεντρικής: pexels.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: