Δουλεύεις σε καθεστώς τηλεργασίας; 10 χώρες για να εγκατασταθείς και να περνάς υπέροχα

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Δουλεύεις σε καθεστώς τηλεργασίας; 10 χώρες για να εγκατασταθείς και να περνάς υπέροχα

Εάν έχεις κουραστεί να γυρίζεις ξανά και ξανά μια υδρόγειο ή να ρίχνεις βελάκια σε έναν χάρτη, ίσως χρειάζεται να δεις τη λίστα με τους προορισμούς που ενδείκνυνται για τηλεργασία έτσι όπως ανακοινώθηκαν πρόσφατα από το Kayak.com.

Είτε σου αρέσει να εργάζεσαι από το σπίτι παρέα με τη γάτα σου, είτε σιχαίνεσαι αυτές τις ατελείωτες συναντήσεις Zoom, ένα απλό γεγονός είναι αλήθεια: ο κόσμος βιώνει μια επανάσταση στην τηλεργασία. Καθώς πολλοί εργαζόμενοι έχουν κάνει γραφείο την κουζίνα τους, το υπνοδωμάτιο, ακόμη και την αποθήκη του σπιτιού τους, αρκετοί έχουν σκεφτεί να αναβαθμίσουν το περιβάλλον τους σε κάτι λίγο πιο ...συναρπαστικό.

Σε τελική ανάλυση, υπάρχει άφθονο Wi-Fi για να περιηγηθεί κανείς σε ένα ... ισπανικό παραλιακό σπίτι τι λες; Θα απαντήσεις τώρα «κι εγώ πώς μπορώ να δουλεύω από τόση μακρινή απόσταση;». Κι όμως, με την τηλεργασία μπορείς. Γι΄ αυτό πολλοί άνθρωποι από κάθε γωνιά της γης αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την πόλη τους (ακόμα και τη χώρα τους) για μια νέα, συναρπαστική τοποθεσία (με internet υψηλής ταχύτητας, φυσικά).

CrowsNest

Ξέχνα την τηλεργασία στο σπίτι σου! 10 Airbnb διαμερίσματα για να δουλεύεις… like a queen

Πού ανά τον κόσμο μπορείς να πας; Εάν έχεις κουραστεί να γυρίζεις ξανά και ξανά μια υδρόγειο ή να ρίχνεις βελάκια σε έναν χάρτη, ίσως χρειάζεται να δεις τη λίστα με τους προορισμούς που ενδείκνυνται για τηλεργασία έτσι όπως ανακοινώθηκαν πρόσφατα από το Kayak.com.

Η λίστα κατάταξης, η οποία περιλαμβάνει πάνω από 100 χώρες, αποδίδει βαθμολογίες σε χώρες με βάση τον καιρό, το κόστος ζωής, την υγεία/ασφάλεια και μερικές ακόμη κατηγορίες. Πάμε να δούμε τις 10 κορυφαίες χώρες στη λίστα και μια σύντομη ματιά στο γιατί είναι ιδανικά μέρη για τηλεργασία.

1. Πορτογαλία

ortigalia

H πολύχρωμη χώρα της Πορτογαλίας μπορεί να ακούγεται αρκετά ελκυστική για να δουλέψει εκεί κάποιος. Κατακτώντας το νούμερο 1 στη λίστα, η Πορτογαλία έχει βαθμολογία 100 στα 100. Τα υπέρ της χώρας είναι η πολιτική σταθερότητα της χώρας, ο εξαιρετικός καιρός και το υψηλό ποσοστό αγγλόφωνων ντόπιων. Λιγότερο συναρπαστικό - αλλά εξίσου σημαντικό - είναι το γεγονός ότι η Πορτογαλία προσφέρει μια ψηφιακή βίζα για εργαζόμενους που εκτελούν εξ αποστάσεως εργασία και που θέλουν να ταξιδέψουν εκτός ορίων, να δουν τον κόσμο διατηρώντας παράλληλα την εργασία τους.

2. Ισπανία

varkeloni1111 copy

Κατέχει τη δεύτερη θέση στη λίστα του Kayak. Όποιος ξέρει τι σημαίνει αργό internet μπορεί να εκτιμήσει την εξαιρετική υποδομή διαδικτύου υψηλής ταχύτητας της Ισπανίας. Οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι που περνούν λίγο χρόνο στην Ισπανία μπορούν να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους κατά τη διάρκεια της ημέρας και να βυθιστούν στην ισπανική κουλτούρα, κουζίνα και ιστορία τα βράδια αλλά και τα Σαββατοκύριακα.

3. Ρουμανία

Αν και η αναφορά της Ρουμανίας μπορεί να φέρει στο μυαλό εικόνες βαμπίρ που κρύβονται μέσα από κάστρα, είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για να ζήσεις κανείς και να εργαστείς εξ αποστάσεως. Το Kayak επισημαίνει ότι η Ρουμανία μπορεί να είναι ένας καλύτερος απομακρυσμένος προορισμός εργασίας για άτομα που προτιμούν να εγκατασταθούν και ενσωματωθούν σε μια πιο παραδοσιακή ζωή σε ένα μικρό χωριό. Το Kayak υπογραμμίζει επίσης τη διαθεσιμότητα υψηλής ποιότητας υπηρεσίας Διαδικτύου, το χαμηλό κόστος ζωής και τις φιλικές προς τον προϋπολογισμό μακροχρόνιες ενοικιάσεις διαμερισμάτων, σημαντικά στοιχεία για να ζήσει εκεί κανείς.

4. Άγιος Μαυρίκιος

Με τελικό σκορ 90, ο Μαυρίκιος δεν είναι πολύ πίσω από τη Ρουμανία. Βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών της Μαδαγασκάρης. Αυτό το νησιωτικό έθνος είναι γνωστό για τις φανταστικές παραλίες, το καλό φαγητό και τις ευκαιρίες για περιπέτεια. Οι κατηγορίες στις οποίες έχει υψηλότερη βαθμολογία στη λίστα του Kayak είναι τα ταξίδια, η υγεία/ασφάλεια και ο καιρός, αν και έχει χαμηλή βαθμολογία στην κατηγορία κοινωνική ζωή. Αν προτιμάς να κάθεσαι σε μια παραλία και να κάνεις καταδύσεις αντί να επισκέπτεσαι μουσεία τέχνης και θέατρα, ο Μαυρίκιος μπορεί να είναι το ιδανικό μέρος για εσένα.

5. Ιαπωνία

Η Ιαπωνία ισοβαθμεί με τον Μαυρίκιο με τελική βαθμολογία 90. Σε αντίθεση με τη χαμηλή βαθμολογία κοινωνικής ζωής του Μαυρικίου, η κατηγορία είναι η υψηλότερη της Ιαπωνίας, κυρίως λόγω του μεγάλου αριθμού πολιτιστικών προορισμών της χώρας, όπως θέατρα, γκαλερί και σημεία «εξόδου», όπως μπαρ και εστιατόρια. Η Ιαπωνία είναι διάσημη για τον ρόλο που διαδραματίζει στον κλάδο της τεχνολογίας και αυτό αντικατοπτρίζεται στη βαθμολογία της εξ αποστάσεως εργασία, η οποία καθορίζεται με βάση την ταχύτητα του Διαδικτύου καθώς σύμφωνα με το Kayak, η χώρα έχει το ταχύτερο Διαδίκτυο από οποιαδήποτε άλλη χώρα στο top 10.

6. Μάλτα

malta

Μόνο πίσω από την Ιαπωνία κατά ένα βαθμό στη συνολική βαθμολογία (89), η Μάλτα βρίσκεται άνετα στην πρώτη 10άδα. Η μικρή μεσογειακή χώρα κατατάσσεται ψηλά λόγω των βαθμολογιών της σε θέματα υγείας/ασφάλειας και εξ αποστάσεως εργασίας. Η Μάλτα αποτελεί ένα ασφαλές μέρος για να ζήσεις ή να επισκεφθείς σύμφωνα με τα κριτήρια του Kayak, της πολιτικής σταθερότητας, της πιθανότητας βίας, των τροχαίων ατυχημάτων και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Όσον αφορά την τηλεργασία, η Μάλτα καθιέρωσε πρόσφατα μια «άδεια παραμονής» διάρκειας ενός έτους με στόχο να φέρει εργαζόμενους από το εξωτερικό για να αυξήσει την παραγωγικότητα, προσφέροντας ξεκούραση και χαλάρωση.

7. Κόστα Ρικα

Η Κόστα Ρίκα είναι η πρώτη στη λίστα που βρίσκεται στην Αμερική. Με μερικές από τις καλύτερες ισορροπίες στις 6 βασικές κατηγορίες της λίστας του Kayak, η Κόστα Ρίκα είναι μια εξαιρετική επιλογή για εργαζόμενους που θέλουν να δουλεύουν σε καθεστώς τηλεργασίας. Η γειτονία της χώρας της Κεντρικής Αμερικής με τις Ηνωμένες Πολιτείες την καθιστά επίσης έναν εύκολο σε πρόσβαση προορισμό για εργαζόμενους από τις ΗΠΑ. Διάσημη για το τροπικό δάσος και την εντυπωσιακή άγρια ​​ζωή της, η Κόστα Ρίκα είναι ιδανική για φωτογράφους και ανθρώπους που τους αρέσει να περιτριγυρίζονται από φυσική ομορφιά.

8. Παναμάς

Ο Παναμάς, ο νότιος γείτονας της Κόστα Ρίκα, είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για να εγκατασταθεί κανείς σε μια νέα τροπική επαγγελματική ζωή. Παρόμοια με άλλες χώρες που μπήκαν στο top 10, ο Παναμάς προσφέρει βίζα για εργαζόμενους σε καθεστώς τηλεργασίας. Η κεντρική του τοποθεσία και οι φιλικές προς τις επιχειρήσεις πολιτικές σημαίνουν ότι οι εργαζόμενοι που ασχολούνται με το διεθνές εμπόριο θα αισθάνονται σαν στο σπίτι τους όσο βρίσκονται εκεί.

9. Τσεχία

tsexia111

Η Τσεχία, επίσης γνωστή και ως Τσεχική Δημοκρατία, είναι μια ακόμη σταθερή επιλογή για τους απομακρυσμένους εργαζομένους. Με υψηλές βαθμολογίες σε πολιτική σταθερότητα και κοινωνική ισότητα και χαμηλούς αριθμούς θανάτων από τροχαία ατυχήματα και ατμοσφαιρική ρύπανση, αυτό το ευρωπαϊκό κράτος είναι ένα μέρος όπου μπορείς να εργαστείς άνετα χωρίς να αισθάνεσαι φόβο και ανασφάλεια. Η πρωτεύουσά της, η Πράγα, είναι μια ζωντανή πόλη που είναι γεμάτη με όμορφη αρχιτεκτονική, συναρπαστική ιστορία και μια δροσερή σκηνή τέχνης.

10. Γερμανία

Αν και η Γερμανία είναι η τελευταία χώρα σε αυτήν τη λίστα, αξίζει να σημειωθεί ότι σημείωσε υψηλότερη βαθμολογία από 101 άλλες τοποθεσίες. Με τελική βαθμολογία 83, η πιο αξιοσημείωτη κατηγορία της Γερμανίας είναι η κοινωνική ζωή, στην οποία έλαβε το τέλειο 100. Η ανάλυση της κατηγορίας υπογραμμίζει τη μεγάλη μερίδα αγγλόφωνων στη Γερμανία και την υψηλή αναλογία θεάτρων, μουσείων, μπαρ και κλαμπ προς τους κατοίκους. Είτε προτιμάς να περπατάς στους λόφους στο Lederhosen είτε να εξερευνάς τους δρόμους της πόλης για πολιτιστικές ευκαιρίες και καλό φαγητό, είναι βέβαιο ότι θα βρεις εξαιρετική τη Γερμανία ως χώρα για να εργάζεσαι σε επίπεδο τηλεργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξέχνα την τηλεργασία στο σπίτι σου! 10 Airbnb διαμερίσματα για να δουλεύεις… like a queen

Μη σε φοβίζει η τηλεργασία! Πώς οι αλλαγές μπορούν να λειτουργήσουν υπέρ σου