Άλλαξε τη νοοτροπία σου και εξοικονόμησε χρήματα! Οι 5 μύθοι που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις

Ιωάννα Τζανή
Άλλαξε τη νοοτροπία σου και εξοικονόμησε χρήματα! Οι 5 μύθοι που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις

Καιρός να αναθεωρήσεις όλα όσα - νόμιζες ότι - ήξερες μέχρι σήμερα!

Κανόνες για τη διαχείριση των χρημάτων σίγουρα ακούς παντού γύρω σου και αν σε απασχολεί πολύ το συγκεκριμένο ζήτημα, σίγουρα έχεις διαβάσει πολλά κατά καιρούς.

Ωστόσο, πολύ λίγοι κανόνες ισχύουν για όλους και για κάθε περίσταση. Στην πραγματικότητα, οι καλύτερες και πιο αποτελεσματικές χρηματοοικονομικές συνήθειες είναι αυτές που λειτουργούν για εσένα και έχουν εξατομικευτεί στο εισόδημα και τις ανάγκες σου.

apotamieysi2

Θέλεις να αποταμιεύσεις χρήματα και να σταματήσεις τις ανούσιες σπατάλες; Όρισε «κατηγορίες αξίας»!

Φέτος, λοιπόν, κάνει μία νέα αρχή στον τομέα της διαχείρισης των χρημάτων σου και ακολούθησε μία διαφορετική τακτική. Και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις την αρχή; Να αναθεωρήσει όσους μύθους πίστευες μέχρι σήμερα.


https://www.instagram.com/p/CZzitr4qOV-/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η εξοικονόμηση ενός μικρού ποσού είναι άσκοπη

Σε αυτούς τους καιρούς που ζούμε, θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι ακόμα κι αν παίρνεις τον κατώτατο μισθό, καλό θα είναι να βάζεις έστω και το ελάχιστο ποσό που μπορείς στην άκρη κάθε μήνα. Είναι πολύ σημαντικό να οικειοποιηθείς τη συνήθεια του να μη χαλάς όλο σου τον μισθό, και εκτός από αυτό, σκέψου ότι σε έναν χρόνο θα έχεις συγκεντρώσει ένα αξιοπρεπές ποσό που θα σε βοηθήσει να νιώθεις ασφάλεια.

Πρέπει να έχεις πολύ καλές οικονομικές γνώσεις για να αρχίσεις να επενδύεις

Η επένδυση είναι προσιτή για όλους σήμερα. Από ειδικούς συμβούλους που μπορούν να σου υποδείξουν τα προϊόντα που λειτουργούν για την ατομική σου οικονομική κατάσταση μέχρι διαχειριστές προσωπικών περιουσιακών στοιχείων που μπορούν να σε βοηθήσουν να φτιάξεις ένα πλάνο, υπάρχουν πολλά εργαλεία στη διάθεσή σου για να ξεκινήσεις και να καταννοήσεις τόσο τους κινδύνους όσο και τις ευκαιρίες.

Είμαι τόσο νέα που δε χρειάζεται να σκέφτομαι τη σύνταξή μου από τώρα

Είσαι σε μία δουλειά με έναν πολύ καλό μισθό; Τότε είναι η τέλεια στιγμή να αρχίσεις να σκέφτεσαι τη σύνταξη! Πραγματικά, όσο πιο γρήγορα αρχίσεις να σκέφτεσαι τις τελευταίες... δεκαετίες της ζωής σου, τόσο το καλύτερο, καθώς είναι μια εξαιρετική αρχή για να προετοιμάσεις το μέλλον σιυ για οικονομική επιτυχία και ασφάλεια.



Όλα τα χρέη είναι... «κακά»

Το χρέος είναι κάτι που αγχώνει οποιαδήποτε από εμάς, ωστόσο υπάρχουν πειρπτώσεις που μας βοηθά να αλλάξουμε τη ζωή μας και να καταφέρουμε πολύ σημαντικά πράγματα. Για παράδειγμα, η λήψη δανείων για τη χρηματοδότηση μιας καλά μελετημένης αγοράς σπιτιού ή του ανοίγματος μιας επιχείρησης μπορεί να προσφέρει χρήσιμους οικονομικούς πόρους. Ακόμη και ορισμένες πιστωτικές κάρτες - αν χρησιμοποιούνται με υπευθυνότητα και πληρώνονται κάθε μήνα - μπορούν να σου προσφέρουν πολύτιμα προνόμια.

Η αγορά ενός σπιτιού είναι καλύτερη από την ενοικίαση

Η αγορά ενός σπιτιού είναι μια από τις πιο σπουδαίες πτυχές της ενηλικίωσης. Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως πρόκειται για μια σύνθετη απόφαση με πολλές διαφορετικές μεταβλητές. Όταν σκέφτεσαι να αγοράσεις ένα σπίτι, είναι σημαντικό να σκεφτείς την πλήρη λίστα των δαπανών και των δεσμεύσεων που συνοδεύουν αυτή την επιλογή. Πέρα από το αρχικό κεφάλαιο, τους τόκους και τις πληρωμές ασφάλισης, μπορεί να χρειαστείς ένα αρκετά... γενναίο ποσό για επισκευές και άλλα έξοδα συντήρησης. Η αγορά ενός σπιτιού σε δεσμεύει, επίσης, σε ένα κόστος και μια τοποθεσία που είναι πολύ διαφορετική από την ενοικίαση. Εάν βρίσκεσαι σε ένα στάδιο της ζωής σου όπου η σταδιοδρομία και οι σχέσεις σου δεν είναι σταθερές, μια αγορά σπιτιού θα σε δυσκολέψει πολύ σε περίπτωση που θέλεις να αλλάξεις κεφάλαιο στη ζωή σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

2022's goals: Να μάθω να διαχειρίζομαι καλύτερα τα χρήματά μου! 5 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν

Νέα χρονιά, νέα σχέδια! Οι καλύτερες πόλεις για να ζήσεις μόνιμα μέσα στο 2022