Νέα χρονιά, νέα σχέδια! Οι καλύτερες πόλεις για να ζήσεις μόνιμα μέσα στο 2022

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Νέα χρονιά, νέα σχέδια! Οι καλύτερες πόλεις για να ζήσεις μόνιμα μέσα στο 2022

Έξι αμερικανικές πόλεις μπήκαν στη λίστα των 10 κορυφαίων πόλεων που ενδείκνυνται για να ζήσεις μόνιμα το 2022.

Η νέα χρονιά υπόσχεται καινούριες εμπειρίες και πάντα αποτελεί την κύρια τροφή της αισιοδοξίας μας!

Η πανδημία έχει αυξήσει την εκτίμησή μας για το πού και πώς ζούμε, με πολλούς ανθρώπους να αναθεωρούν τον τρόπο και την πόλη που επιλέγουν να ζήσουν. Σε συνδυασμό με την ευελιξία της τηλεργασίας και τα διεθνή σύνορα που ανοίγουν σιγά σιγά, ίσως η νέα χρονιά αποτελέσει την κατάλληλη στιγμή για να σκεφτείς την μετακόμιση σε μια άλλη χώρα.

Αλήθεια, πόσα χρόνια ψάχνεις τις κατάλληλες ευκαιρίες εργασίας για ανέλιξη αλλά και ένα κοινωνικό περιβάλλον που θα υποστηρίζει την υψηλή ποιότητα ζωής, εκείνη που πάντα ονειρευόσουν; Μι νέα έρευνα ρίχνει φως στις πόλεις που αποτελούν το ιδανικό περιβάλλον για να ζούμε.

pirgos pizas

6 πράγματα που σίγουρα δεν γνωρίζεις για τον πύργο της Πίζας

Ποιες είναι οι πόλεις που βρίσκονται στην κορυφή

Για να καθορίσει τα ιδανικά μέρη που ο καθένας μπορεί με χαρά να αποκαλέσει «Home sweet home», ο ιστότοπος του Ηνωμένου Βασιλείου money.co.uk μελέτησε τις καλύτερες πόλεις σε όλο τον κόσμο για να εγκατασταθεί κάποιος, σε μια έρευνα που κυκλοφόρησε πριν από περίπου έναν μήνα.

Τα αποτελέσματα θα σε καταπλήξουν! Το Ώστιν του Τέξας ήρθε πρώτο, χάρη στις ιδανικές θερμοκρασίες του αλλά και τον μέσο μηνιαίο μισθό που ανέρχεται στα 4.750 €, καθώς και στην ταχύτητά του στο διαδίκτυο με 87,5 Mbps. Ακολουθούσε η πολυπληθέστερη πόλη στον κόσμο, το Τόκιο, για την πληθώρα εστιατορίων και πάρκων, καθώς και για το υψηλό προσδόκιμο ζωής, στην ηλικία των 84 ετών.

tokio

Το Τσάρλεστον της Βόρειας Καρολίνας, έφτασε στην τρίτη θέση, επίσης γνωστό για την αστραπιαία ταχύτητα του διαδικτύου των 106,5 Mbps -η ταχύτερη από οποιαδήποτε άλλη πόλη στη λίστα- και μέσο μηνιαίο μισθό τα 3.750 €. Η λίστα των 20 κορυφαίων πόλεων ολοκληρώθηκε με το Ντουμπάι στην τέταρτη θέση, ακολουθούμενο από το Λος Άντζελες, το Αμπού Ντάμπι, το Μιάμι, το Μουσκάτ, το Ομάν, το Σαν Φρανσίσκο, το Λας Βέγκας, το Μανάμα, το Μπαχρέιν, τη Ντόχα, την Ουάσιγκτον, την Κωνσταντινούπολη, την Μπανγκόκ, το Σάο Πάολο, το Σικάγο, το Αλικάντε της Ισπανίας, την Βαλένθια και το Κέιπ Τάουν.

Άλλες αμερικανικές πόλεις στη λίστα ήταν η Νέα Υόρκη (που βρέθηκε στην 21η θέση) και η Βοστώνη (που βρέθηκε στην 67η).

Τι άλλα στοιχεία έδειξε η έρευνα

Για να καταλήξει στα αποτελέσματα, η εταιρεία περιόρισε τις πόλεις σε μια λίστα σε 84 μεγάλες πόλεις με σημαντικά δεδομένα σε διάφορες κατηγορίες, όπως ο καιρός, οι τιμές των ακινήτων, οι χώροι πρασίνου, τα εστιατόρια, το προσδόκιμο ζωής, οι μισθοί καθώς επίσης και οι ταχύτητες στο Διαδίκτυο.


https://www.instagram.com/p/CXGtr87PjST/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η μελέτη εξέτασε επίσης τις πιο ακριβές πόλεις για μετεγκατάσταση, με μια τριάδα ελβετικών προορισμών να συγκαταλέγονται στη λίστα. Η Βασιλεία ήταν στην πρώτη θέση, όπου το ετήσιο κόστος ζωής είναι κατά μέσο όρο 64.150 €, ακολουθεί η Ζυρίχη, με 63.080 και η Λωζάνη με περίπου 61.647 €. Στην άλλη άκρη της κλίμακας, η Κωνσταντινούπολη είναι η πιο προσιτή και οικονομική πόλη, με ετήσιο κόστος ζωής 15022 € ενώ ακολουθεί το Μπουένος Άιρες με 16474€ και η Κουάλα Λουμπούρ με 18.190 €.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το ξενοδοχείο στην Κίνα που είναι εμπνευσμένο από την φιλοξενία αρχαίων πολιτισμών

Το γυάλινο igloo που μπορείς ακόμα κι από το κρεβάτι σου να δεις το Βόρειο Σέλας