5 tips για να είσαι εξίσου παραγωγική όταν δουλεύεις από το σπίτι

Τσακιρίδου Χριστίνα
5 tips για να είσαι εξίσου παραγωγική όταν δουλεύεις από το σπίτι

Αν η τηλεργασία σου «χτύπησε την πόρτα», υπάρχουν τρόποι για να εξακολουθείς να εργάζεσαι αποτελεσματικά.

Ήταν Μάρτιος του 2020 όταν η εξάπλωση της πανδημίας covid-19 μας ανάγκασε να γνωρίσουμε την τηλεργασία, μια πρακτική που δεν ήταν διαδεδομένη στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, σε αντίθεση με το εξωτερικό. Κακά τα ψέματα, κάθε αρχή και δύσκολη ωστόσο δεν σου κρύβω πως το πολύμηνο διάστημα που εργάστηκα από το σπίτι είχε εν τέλει και τα θετικά του.

Το σπίτι μας είναι το «καταφύγιό μας» και ο χώρος ξεκούρασης μετά από κάθε δύσκολη ημέρα. Όταν λοιπόν αναγκάζεσαι να τον μετατρέψεις σε γραφείο, οφείλεις να κάνεις κάποιες απαραίτητες αλλαγές που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις το επίπεδο παραγωγικότητας για να μην εργάζεσαι επιπλέον ώρες.

Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν απλά tips που θα ενισχύσουν την όρεξή σου για δουλειά, ακόμη και από την άνεση του καναπέ. Συνέχισε να διαβάζεις για να τα ανακαλύψεις.

4 φράσεις που πρέπει οπωσδήποτε να πεις σε μια συνέντευξη για δουλειά

5 μυστικά που θα κάνουν την τηλεργασία πολύ πιο αποδοτική

1) Διαμόρφωσε τον χώρο εργασίας σου

Απόφυγε να εργάζεσαι από τον καναπέ ή το κρεβάτι όσο άνετα κι αν νιώθεις εκεί. Βρες ένα τραπέζι/γραφείο και διαμόρφώσέ το έτσι ώστε να παραπέμπει στο κανονικό σου χώρο εργασίας. Πίστεψέ με, θα είσαι πολύ πιο συγκεντρωμένη και παραγωγική.

2) Μη δουλεύεις με τις πιτζάμες

Προφανώς δεν εννοώ να φορέσεις σακάκι και κοστούμι ωστόσο μπορείς να επιλέξεις ένα άνετο, cozy outfit. Έρευνες έχουν αποδείξει περίτρανα πως τα ρούχα που φοράμε επηρεάζουν άμεσα το πώς αισθαινόμαστε, τη διάθεσή μας καθώς και τη στάση του σώματος.

3) Επένδυσε στα απαραίτητα items

Ένα μαξιλάρι πλάτης, ένα ζευγάρι ακουστικά, ένα σημειωματάριο και ένα καλό mousepad είναι μόνο μερικά απ'όσα θα χρειαστείς. Η καρέκλα γραφείου παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην στάση του σώματος γι'αυτό φρόντισε να είναι αναπαυτική.

4) Θέσε όρια

To γεγονός ότι εργάζεσαι από το σπίτι δεν σημαίνει πως θα πρέπει να κλέινεις τον υπολογιστή σου αργά τα μεσάνυχτα. Θέσε τα όριά σου και οργάνωσε σωστά την ημέρα σου για να μη χρειάζεται να κάνεις υπερωρίες.

5) Κάνε διαλείμματα

Προσπάθησε να σηκώνεσαι από το γραφείο κάθε 3-4 ώρες για να ξεπιαστείς και να αδειάσεις λίγο το μυαλό σου.

Πηγή κεντρικής: unsplash.com