4 φράσεις που πρέπει οπωσδήποτε να πεις σε μια συνέντευξη για δουλειά

4 φράσεις που πρέπει οπωσδήποτε να πεις σε μια συνέντευξη για δουλειά

Όλοι θέλουμε να επιτύχουμε σε μια συνάντηση για το επόμενο επαγγελματικό μας βήμα.

Μια συνέντευξη για δουλειά ποτέ δεν είναι μια απλή υπόθεση. Είναι δύσκολο να ξέρεις ακριβώς τι να πεις αλλά και πότε να το πεις. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές φράσεις που χρειάζεται οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσεις προκειμένου να έχει θετική έκβαση η συνάντησή σου με τους αρμόδιους της εκάστοτε εταιρίας.

Οι experts στα εργασιακά θέματα αναφέρουν πως υπάρχουν 4 φράσεις που χρειάζεται να έχεις κατά νου (και να τις χρησιμοποιήσεις) προκειμένου να αποκτήσεις τη δουλειά που ονειρεύεσαι.

Τι θέλουν τελικά οι Gen-Z εργαζόμενοι από τους εργοδότες τους

1. «Θα το κάνω»

Αντί να πεις «μπορώ», χρησιμοποίησε ένα πιο δυναμικό ενεργητικό ρήμα: «Θα». Πες στον συνομιλητή σου πώς θα φέρεις εις πέρας συγκεκριμένες ευθύνες. Η ικανότητα υπονοείται, αλλά πρέπει επίσης να μεταδώσεις την προθυμία σου να εναρμονιστείς με τις απαιτήσεις του ρόλου. Το "Θα" δείχνεις ότι είσαι έτοιμη να αντιμετωπίσεις τη δουλειά κατά μέτωπο.

2. «Έχω εμπειρία»

esostrefis_gynaika2.jpg

Μίλησέ τους για την εμπειρία που έχεις, επιδεικνύοντας την ικανότητά σου στις απαιτήσεις της εργασίας. Να είσαι συγκεκριμένη, συζητώντας ακριβώς τι έχεις κάνει και είναι σχετικό με τη θέση. Σε παρόμοια σημείωση, εάν ο συνομιλητής σου σε ρωτήσει εάν έχεις εμπειρία με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, σύστημα, δεξιότητα κ.λπ., μην πεις ποτέ κατηγορηματικά όχι. Αντίθετα, μετατόπισε τη συζήτηση σε αυτό που ΜΠΟΡΕΙΣ να κάνεις.

3. «Είμαι ενθουσιασμένη»

GRAPSIMO4.jpg

Δείξε πόσο παθιασμένη είσαι με την εταιρεία και τη δουλειά, αφήνοντάς τους να καταλάβουν ότι είσαι ενθουσιασμένη με τον ρόλο. Εκτός από το να το πεις, δείξε τον ενθουσιασμό σου χαμογελώντας και συμμετέχοντας ενεργά στη συζήτηση, καθώς και χρησιμοποιώντας θετική γλώσσα του σώματος για να εκφράσεις πόσο πολύ θα ήθελες να δουλέψεις εκεί.

4. «Ευχαριστώ»

Ό,τι κι αν γίνει, δεν πρέπει ποτέ να τελειώσεις μια συνέντευξη χωρίς να ευχαριστήσεις τον συνομιλητή σου. Θα πρέπει να το πεις αυτοπροσώπως, καθώς και να εκφράσεις την ευγνωμοσύνη σου σε ένα επόμενο email ή σημείωμα. Αφιέρωσαν χρόνο από το πολυάσχολο πρόγραμμά τους για να συναντηθούν μαζί σαουκαι πρέπει να δείξεις ότι το εκτιμάς. Είναι επίσης, ειλικρινά, μια πολύ ευγενική κίνηση.