5 πειστικές δικαιολογίες για να μην πας στη δουλειά αν κοντεύεις να εκραγείς

Μαρία Ροδίτη
5 πειστικές δικαιολογίες για να μην πας στη δουλειά αν κοντεύεις να εκραγείς

Συμβαίνει σε όλους να φτάσουμε στα όριά μας κάποια στιγμή! Να πώς θα το «σκάσεις» από τη δουλειά για να βρεις την ησυχία σου.

Δουλειά, δουλειά, δουλειά! Αν δουλεύεις αρκετά, είναι λογικό και να έρθει η ώρα που θα μπουχτίσεις, που δεν θα αντέχεις άλλο να σηκωθείς από το κρεβάτι, να ετοιμαστείς και να πας στο γραφείο και που δεν θα ξέρεις πώς να «δραπετεύσεις».

Σκέφτεσαι ξανά και ξανά ότι η επόμενη επίσημη άδειά σου αργεί, αλλά εσύ δεν μπορείς να την παλέψεις. Ψυχραιμία! Φυσικά και μπορείς να λείψεις από τη δουλειά σου. Δεν χρειάζεται να φτάσεις στα όριά σου και να εκραγείς για να μην πας μια μέρα γραφείο. Αρκεί να επικαλεστείς μία από τις 5 παρακάτω δικαιολογίες που και αληθοφανείς είναι και κανένας δεν θα έχει λόγο να σου πει κάτι. Στο κάτω-κάτω δεν θα χάσεις τον εαυτό σου λόγω του φόρτου εργασίας και της κούρασης από τη δουλειά.

Ψάχνεις δουλειά; 5 tips για να ξεχωρίσει το δικό σου βιογραφικό στον νέο εργοδότη τον Αύγουστο

Οι δικαιολογίες για να πάρεις άδεια από τη δουλειά

Προσωπική ασθένεια

Η πιο πειστική δικαιολογία; Η τροφική δηλητηρίαση! Η συγκεκριμένη ασθένεια δεν χρειάζεται δικαιολογητικό από γιατρό, ενώ είναι λογικό να ειδοποιήσεις τον προϊστάμενό σου τελευταία στιγμή για αυτό που σου συμβαίνει.

douleia_adeia.jpg

Περιμένεις… υδραυλικό

Ποιος θα σου πει τι αν πεις ότι έσπασαν οι σωλήνες στο σπίτι και πλημμύρισε; Ο υδραυλικός σε αυτήν την περίπτωση είναι ο σωτήρας που θα επικαλεστείς.

Οικογενειακό θέμα

Δεν χρειάζεται να δώσεις εξηγήσεις. Ανάφερε απλώς ότι αντιμετωπίζεις ένα σοβαρό οικογενειακό ζήτημα και πρέπει να απουσιάσεις. Κι αν κάποιος… είναι πιο περίεργος από όσο χρειάζεται, αρκεί να απαντήσεις: «Εκτιμώ που ρωτάς, αλλά θα προτιμούσα να κρατήσω αυτή την κατάσταση ιδιωτική, καθώς δεν αφορά μόνο εμένα».

Ασθένεια ή θέμα με το παιδί σου

Κανένας δεν μπορεί να σου πει απολύτως τίποτα αν επικαλεστείς θέμα υγείας των παιδιών σου. Και γονική άδεια δικαιούσαι και να μη δώσεις λογαριασμό για το τι συμβαίνει σε κανέναν.

Οδοντιατρικό/ιατρικό ραντεβού

Υπάρχουν γιατροί που δεν έχουν άπειρα διαθέσιμα ραντεβού το απόγευμα. Συνεπώς, ίσως χρειαστεί να λείψεις από τη δουλειά αν έχεις να επισκεφθείς τον γιατρό σου. Εντάξει, αυτή είναι η δικαιολογία που θα πεις. Εσύ απλώς θα αράξεις σπίτι σου.