4 τρόποι να τα βγάλεις πέρα με έναν «δύσκολο» διευθυντή και να μην κατακλύζει τη ζωή σου το άγχος

Μαρία Ροδίτη
4 τρόποι να τα βγάλεις πέρα με έναν «δύσκολο» διευθυντή και να μην κατακλύζει τη ζωή σου το άγχος

Η αντιμετώπιση ενός «δύσκολου» διευθυντή δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά υπάρχουν βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις για να τα βγάλεις πέρα.

Δεν υπάρχει τέλειο εργασιακό περιβάλλον. Πάντα θα υπάρχουν παράπονα, πάντα θα υπάρχουν προβλήματα και γκρίνιες. Όλα αυτά, όμως, είναι στα πλαίσια του φυσιολογικού, όταν καθημερινά έχεις να συνεργαστείς και να επικοινωνήσεις με πολλά και διαφορετικά πρόσωπα.

Όταν, βέβαια, η κατάσταση ξεφεύγει και έχεις να αντιμετωπίσεις έναν τοξικό προϊστάμενο, έναν «δύσκολο» διευθυντή που κάνει τα πάντα για να γίνει η ζωή σου πατίνι, εκεί… τα πράγματα αλλάζουν. Ζορίζεσαι, πιέζεσαι, δεν μπορείς να αποδώσεις και «κουβαλάς» και μετά το τέλος της δουλειάς όλο αυτό μαζί σου. Τι να κάνεις; Πάρ’ το πιο χαλαρά, ακολούθησε τα παρακάτω tips και όλα θα πάνε καλά. Το παν είναι να φροντίζεις την καλή ψυχική υγεία σου!

5 πειστικές δικαιολογίες για να μην πας στη δουλειά αν κοντεύεις να εκραγείς

Τα tips για να την «παλέψεις» με έναν τοξικό και «δύσκολο» διευθυντή

Κάνε μια ξεκάθαρη κουβέντα

afentiko.jpg

Μη διστάσεις -με όμορφο και ευγενικό τρόπο- να μιλήσεις ευθέως στον διευθυντή σου για την ανάρμοστη συμπεριφορά του προς το πρόσωπό σου. Αν βλέπεις ότι δεν παίρνει από λόγια, φρόντισε απλώς κάθε ενέργειά σου στη δουλειά να αποδεικνύεται μέσω e-mail, ή ό,τι λες μαζί του και αφορά το επαγγελματικό κομμάτι να λέγεται μπροστά στους υπόλοιπους συναδέλφους σου. Έτσι, ούτε θα μπορεί να σε αμφισβητεί, ούτε και να προσβάλει τη δουλειά σου.

Δούλεψε όσο καλύτερα μπορείς και μη «θάβεις» το αφεντικό

Η κακή επικοινωνία και η κακή ηγεσία μπορεί να δυσκολέψουν την καλή απόδοσή σου στη δουλειά. Μην επιτρέψεις να γίνει κάτι τέτοιο! Με ψηλά το κεφάλι, δούλεψε όσο καλύτερα μπορείς, ώστε η δουλειά σου να «μιλάει» από μόνη της και κανένας να μην έχει να σου προσάψει τίποτα.

Επιπλέον, μην κουτσομπολεύεις το αφεντικό σου σε κανένα από τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, γιατί στην πραγματικότητα δεν ξέρεις τι σχέση έχουν μαζί του. Κράτα μια ουδέτερη στάση και απλώς κάνε σωστά τη δουλειά σου.

Διαχώρισε τον εαυτό σου από την κατάσταση αλλά μην απομονώνεσαι

Φρόντισε να δουλεύεις τις ώρες του ωραρίου σου, να μην αναλώνεσαι σε e-mails τα Σαββατοκύριακα και όταν φεύγεις από τη δουλειά να μη σκέφτεσαι τίποτα που αφορά τη δουλειά. Δοκίμασε μετά το γραφείο να κάνεις yoga ή μια άλλη αθλητική δραστηριότητα που θα βελτιώσει σώμα και πνεύμα, αλλά και θα σε βοηθήσει να κάνεις νέες γνωριμίες. Προστάτευσε με κάθε τρόπο τη συναισθηματική και ψυχική σου ευεξία και ασχολήσου με τη δουλειά μόνο όταν είσαι εκεί. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι αν έχεις φιλικές σχέσεις με συναδέλφους θα αποκοπείς από αυτούς. Θα κάνεις τις παρέες σου με τον τρόπο που εσύ νιώθεις καλά!

boss.jpg

Προχώρα παρακάτω

Ένα περιβάλλον στο οποίο υπάρχει εκφοβισμός και διακρίσεις γίνεται αμέσως τοξικό. Αν δοκιμάσεις όλα τα παραπάνω και τίποτα δεν έχει αποτέλεσμα κι αν εσύ δεν νιώθεις καλά στη δουλειά σου, ήρθε η ώρα να ανοίξεις τα μάτια σου και να κοιτάξεις για κάτι άλλο. Για μια άλλη θέση εργασίας και ένα νέο περιβάλλον στο οποίο θα είσαι ο εαυτός σου και θα νιώθεις καλά.