Όχι μόνο το inbox: 5 εκκρεμότητες για να κλείσεις πριν πάρεις άδεια από τη δουλειά τις γιορτές

Μαρία Ροδίτη
Όχι μόνο το inbox: 5 εκκρεμότητες για να κλείσεις πριν πάρεις άδεια από τη δουλειά τις γιορτές

Ή αλλιώς πώς θα τακτοποιήσεις όλες τις εκκρεμότητες πριν πάρεις άδεια τα Χριστούγεννα, ώστε να μη σε ενοχλήσει κανένας στις διακοπές σου.

Βρισκόμαστε μια ανάσα από τα Χριστούγεννα και είμαι σίγουρη ότι είσαι πιο χαρούμενη από ποτέ. Πλησιάζουν οι μέρες που δεν θα βάζεις ξυπνητήρι, που θα ξυπνάς και θα χουχουλιάζεις στο κρεβάτι χωρίς να βιάζεσαι, που θα απολαμβάνεις τους καφέδες και τα ποτά σου στην πόλη ή σε κάποιον χριστουγεννιάτικο προορισμό.

Πριν, όμως, από αυτήν τη χαλάρωση και την ξεκούραση πρέπει να αφήσεις τα πάντα στην εντέλεια στη δουλειά. Γιατί, δηλαδή, να μην είναι όλα τακτοποιημένα και να υπάρχουν εκκρεμότητες που θα σε αγχώσουν στην άδειά σου; Πριν κλείσεις, λοιπόν, το pc, αποχαιρετήσεις τους συναδέλφους σου για τα Χριστούγεννα και βάλεις σε flight mode το κινητό σου, δες τα checks που πρέπει να κάνεις στη δουλειά.

Να αλλάζεις ρούχα αμέσως & να πίνεις πάντα ένα ποτό μετά τη δουλειά, λένε οι ειδικοί

Τι να τσεκάρεις πριν κλείσεις το pc και φύγεις για διακοπές τα Χριστούγεννα

Κατάγραψε τα επιτεύγματά σου (και γιόρτασέ τα)

Είμαι σίγουρη πως το 2022 έριξες δουλειά, κουράστηκες και μόχθησες για να καταφέρεις πράγματα στη δουλειά σου. Κατάγραψε όλα αυτά που πέτυχες και πες ένα μεγάλο «μπράβο» στον εαυτό σου. Το αξίζεις!

xmas_douleia.jpg

Ενημέρωσε το βιογραφικό σου ακόμα και αν δεν ψάχνεις δουλειά

Δεν έχει σημασία που δεν θέλεις αυτήν τη στιγμή να αλλάξεις δουλειά και επαγγελματικό περιβάλλον. Τον τελευταίο αυτόν χρόνο έχεις εξελιχθεί, έχεις αποκτήσει κι άλλα προσόντα και καλό είναι να ενημερώσεις το βιογραφικό σου. Όχι τίποτα άλλο… Αλλά όταν βρεθεί το 2023 μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για εσένα, δεν θα κάθεσαι να ξενυχτάς για να κάνεις update στο CV σου.

Καθάρισε το Inbox σου

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για εμένα από το να αφήνω αδιάβαστα e-mails, να επιστρέφω από τις διακοπές και να τα βρίσκω στο Inbox μου. Κάνε, λοιπόν, αυτό που κάνω κι εγώ κάθε φορά τέτοια εποχή του χρόνου: απαλλάξου από ανεπιθύμητα e-mails, κατάργησε την εγγραφή σου σε εταιρείες και brands που σου φαίνονται ανούσια πια και χρησιμοποίησε την αρχειοθέτηση για να τα έχεις όλα τακτοποιημένα.

ekkremotites_doyleia_xmas.jpg

Ανάπτυξε το επαγγελματικό σου δίκτυο με μερικές νέες επαφές

Το LinkedIn είναι η λέξη-κλειδί για να αναπτύξεις τις επαγγελματικές σου επαφές. Κάνε scroll, δες εταιρείες με τις οποίες μελλοντικά θα ήθελες να συνεργαστείς και βρες πρόσωπα που εργάζονται εκεί, ώστε να συνδεθείτε. Και ποιος ξέρει; Μπορεί το 2023 να σου φέρει τη δουλειά των ονείρων σου.

Οργάνωσε την επιφάνεια εργασίας σου

Αν στην επιφάνεια εργασίας σου επικρατεί ένα χάος, ήρθε η ώρα να το διορθώσεις αυτό. Ταξινόμησε σε φακέλους τα αρχεία σου και θα δεις μετά πόσο εύκολα και γρήγορα θα βρίσκεις αυτό που ψάχνεις.

grafeio.jpg

Καθάρισε καλά το γραφείο σου

Αλήθεια, θυμάσαι πότε ήταν η τελευταία φορά που καθάρισες τον χώρο του γραφείου σου; Μιλάω για καθαριότητα, όχι για όσα… βλέπει η πεθερά. Αν πάει καιρός από τότε, τώρα είναι η στιγμή να ξεσκονίσεις, αλλά και να κάνεις λαμπίκο το γραφείο σου, ώστε να επιστρέψεις μετά την άδειά σου σε έναν πεντακάθαρο χώρο.