Στη δουλειά σου θα γίνεις επιτυχημένη μόνο αν ξεπεράσεις αυτές τις 6 προκλήσεις

Μαρία Ροδίτη
Στη δουλειά σου θα γίνεις επιτυχημένη μόνο αν ξεπεράσεις αυτές τις 6 προκλήσεις

Επιτυχία στα επαγγελματικά σημαίνει μεγάλη προσπάθεια και αγώνας, πολλή δουλειά και σίγουρα προκλήσεις. Ποιες είναι αυτές;

Η καθημερινότητα όλων εμάς των σύγχρονων γυναικών είναι πολύ απαιτητική. Και απαιτητική την κάνει ένας συνδυασμός πραγμάτων: οι υποχρεώσεις του σπιτιού, η προσωπική ζωή και η δουλειά. Όλα αυτά πρέπει να συνδυαστούν και αυτό θέλει τέχνη, όπως και να το κάνουμε. Ναι, δεν τα καταφέρνουμε πάντα και αυτό είναι σεβαστό. Πρέπει να είναι, δηλαδή, από όλους.

Δεν θέλω να σταθώ σε αυτό, όμως, αλλά στο επαγγελματικό κομμάτι. Εκεί που τα περισσότερα νέα κορίτσια ρίχνουν το βάρος τους – ειδικά τα πρώτα χρόνια εργασίας- με σκοπό να πετύχουν. Να εξελιχθούν, να διακριθούν, να ξεχωρίσουν. Να ζήσουν αυτό που λέμε επαγγελματική επιτυχία. Τι τις (μας) εμποδίζει; Οι προκλήσεις, που «παραμονεύουν» στη γωνία. Αν, λοιπόν, ονειρεύεσαι να φτάσεις ψηλά, να διακριθείς, να μιλούν όλοι για εσένα με εκτίμηση, σεβασμό και αναγνώριση για τη δουλειά σου, πρέπει να ξεπεράσεις τις 6 προκλήσεις που θα δεις ευθύς αμέσως. Δύναμη και θάρρος θέλει, κι όλα γίνονται.

Ήρθε η ώρα να στείλεις βιογραφικά – Τα 5 σημάδια ότι δεν αξίζει να συνεχίσεις στη δουλειά που είσαι

Οι προκλήσεις που έχουν ξεπεράσει όσες γυναίκες πέτυχαν στα επαγγελματικά τους

Κατάφεραν να προχωρήσουν χωρίς να τις ενδιαφέρει η γνώμη των άλλων

Αν θέλεις να πετύχεις, πρέπει να ξεπεράσεις το γεγονός ότι ο κόσμος θα λέει τη γνώμη του. Αν στόχος σου είναι να γίνεσαι διαρκώς καλύτερη, απλώς λάβε υπόψη σου την καλοπροαίρετη κριτική και αυτή που θα μπορέσει να σε πάει ένα βήμα παραπέρα. Τις υπόλοιπες γνώμες άσε τις να… περάσουν και να μην ακουμπήσουν.

Φόβος ΔΕΝ υπάρχει

Όσες γυναίκες έχουν πετύχει στην καριέρα τους δεν φοβήθηκαν ποτέ να κάνουν κανένα βήμα. Μπορεί να δίστασαν, να προβληματίστηκαν αλλά ο φόβος δεν τις κράτησε μακριά από τον στόχο τους. Γι’ αυτό, άλλωστε, και τα κατάφεραν.

Αγνοούν τον αρνητισμό

Όλα τα αρνητικά vibes και τις αρνητικές κριτικές, απλώς τις προσπερνούν. Οι γυναίκες που έχουν πετύχει στη δουλειά τους, άλλωστε, δεν θα άφηναν ποτέ κανέναν αρνητισμό να τις κρατήσει πίσω.

epityxia_douleia.jpg

Αναποδιές; Ποιες αναποδιές;

Εμπόδια, αναποδιές, καθυστερήσεις… Όλα μπορούν να συμβούν. Αν, όμως, θέλεις πραγματικά να πετύχεις στη δουλειά σου, πρέπει να τα αγνοήσεις.

Η λέξη απόρριψη… απλά δεν υπάρχει

Και τι έγινε αν κάποιος σε απορρίψει; Αν κάποιος δεν σε θέλει, δεν συμφωνεί με μία πρότασή σου και σου το λέει ανοιχτά; Προχώρα μπροστά και θα διαπιστώσεις ότι μετά από την οποιαδήποτε απόρριψη στη δουλειά σου, θα είσαι πιο δυνατή.

work.jpg

Έλλειψη κινήτρου

Σε όλες συμβαίνει! Να μην έχουμε κίνητρο να προχωρήσουμε παρακάτω, να μας φαίνονται και οι πιο απλές δουλειές βαρετές ή «βουνό». Η αποδοχή της έλλειψης κινήτρου είναι το παν για να προχωρήσεις παρακάτω και τελικά… να το βρεις.