Δουλειά vs προσωπική ζωή: 4 μυστικά για απόλυτη ισορροπία

Τσακιρίδου Χριστίνα
Δουλειά vs προσωπική ζωή: 4 μυστικά για απόλυτη ισορροπία

Όλα τα tips για να συνδυάσεις επιτυχώς καριέρα και διασκέδαση.

Καθημερινά όλες οι εργαζόμενες γυναίκες παλεύουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, οι οποίες συχνά δεν σταματούν ποτέ. Μην ξεχνάς πως ζούμε σε μια εποχή με πολύ έντονους ρυθμούς, διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις και ανταγωνισμό. Η αγορά εργασίας είναι αρκετά σκληρή, δεν συγχωρεί λάθη και αυτό συνεπάγεται με πολύ άγχος και αμέτρητες ώρες προσωπικής εργασίας.

Η εύρεση της σωστής ισορροπίας μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής είναι πολύ πιο εφικτή στα λόγια αλλά όχι στην πράξη, δεδομένου ότι πολλές από εμάς εξακολουθούν να εργάζονται από το σπίτι, είτε αυτό είναι μερικές ημέρες της εβδομάδας είτε σε καθημερινή βάση.

Ο όγκος της δουλειάς συχνά υπερβαίνει τα ωράρια με αποτέλεσμα να δουλεύουμε τα Σαββατοκύριακα ή μέχρι πολύ αργά το βράδυ. Είναι αναγκαίο λοιπόν να θέσεις όρια και περιορισμούς, αν θες να διατηρήσεις την κοινωνική σου ζωή και την ψυχική σου υγεία σε καλά επίπεδα. Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν τρόποι για να συνδυάσεις δουλειά και προσωπική ζωή και εμείς σήμερα βρήκαμε 4 tips που θα σε βοηθήσουν.

Εσύ οργανώνεις τα emails; Όσα κάνουν οι γυναίκες καριέρας την Παρασκευή για να είναι cool τη Δευτέρα

4 tips για να συνδυάσεις καριέρα και προσωπική ζωή

1) Θέσε όρια

Αν το πρώτο πράγμα που κάνεις μόλις ξυπνήσεις είναι να τσεκάρεις τα e-mails σου, σταμάτησέ το σήμερα κιόλας. Το μόνο που σου προσφέρει αυτή η συνήθεια είναι περιττό άγχος και δεν υπάρχει κανένας λόγος να στρεσάρεσαι τις ώρες της χαλάρωσης. Προσπάθησε να τακτοποιείς όλες τις επαγγελματικές σου επικοινωνίες εντός ωραρίου για να μη χρειάζεται να ασχοληθείς με εργασιακά θέματα στον ελεύθερό σου χρόνο.

2) Βρες το power outfit σου

Ναι, τα ρούχα έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην ψυχολογία μας και αυτό είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο. Ένα ωραίο κοστούμι ή ένα κομψό σετ μπορεί να σου φτιάξει την ημέρα και να σε συντροφεύσει από το πρωί στο γραφείο μέχρι τα after office ποτά στο αγαπημένο σου μπαρ.

3) Πες ναι στα διαλείμματα κατά τη διάρκεια της ημέρας

Τα μικρά διαλείμματα κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι απαραίτητα για να «αδειάσεις» το μυαλό σου, να χαλαρώσεις και να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις στις καθημερινές σου υποχρεώσεις. Πίστεψέ με οι 8-10 ώρες συνεχόμενης δουλειάς απαιτούν ένα μεγάλο break που θα σε ανανεώσει μέχρι το τέλος του ωραρίου.

4) Η οργάνωση είναι το παν

Είμαι βέβαιη πως καθημερινά καλείσαι να διαχειριστείς έναν τεράστιο όγκο πληροφοριών. Ο καλύτερος τρόπος για να ξέρεις τι ακριβώς έχεις να κάνεις (και πότε) είναι οι λίστες υποχρεώσεων. Επένδυσε σε μια μεγάλη ατζέντα της αρεσκείας σου στην οποία θα καταγράφεις όλα όσα πρέπει να κάνεις στο άμεσο μέλλον. Να είσαι σίγουρη πως θα σε βοηθήσει πολύ και θα βάλει σε τάξη το πρόγραμμά σου.

Πηγή κεντρικής: pexels.com