Πώς να αξιολογήσετε το χρόνο σας όσο ψάχνετε για εργασία

Πώς να αξιολογήσετε το χρόνο σας όσο ψάχνετε για εργασία

Η ζωή συνεχίζεται και χωρίς δουλειά.

Επειδή χάσατε τη δουλειά σας και είστε στη διαδικασία που στέλνετε βιογραφικά, ή απλώς δεν έχετε βρει ακόμα κάτι του γούστου σας δε σημαίνει πως τελείωσε και η ζωή σας. Σκεφτείτε πως πρόκειται για μία μεταβατική περίοδο που μπορεί να προσφέρει τόσο στην ψυχολογική σας ηρεμία όσο και στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων σας. Άλλωστε την επόμενη φορά που θα σας ρωτήσουν σε κάποια συνέντευξη, «Τι κάνατε από τη στιγμή που τελειώσατε τις σπουδές σας ή σταματήσατε να εργάζεστε», θα πρέπει να έχετε κάτι να απαντήσετε.


Παρακολουθήστε επαγγελματικά σεμινάρια ή μαθήματα εξειδίκευσης που να έχουν σχέση με το πεδίο γνώσεών σας και το επάγγελμα που θέλετε να ακολουθήσετε. Βελτιώστε τις ξένες γλώσσες που ήδη γνωρίζετε ή ξεκινήστε να μάθετε κάποια καινούρια.


Εάν είστε πιο αθλητικός τύπος, ξεκινήστε τη γυμναστική που σας ταιριάζει. Γραφτείτε στο γυμναστήριο, κάντε personal training, ή μπορείτε ακόμα και να αγοράσετε κάποιο από τα dvd που κυκλοφορούν στο εμπόριο και να τα παρακολουθείτε καθώς γυμνάζεστε από το σπίτι. Πολύ καλή ιδέα είναι και η ένταξή σας σε κάποια ομάδα, είτε αθλητική είτε διαφορετική όπως ομάδα σκάκι, φωτογραφίας, αναρριχήσεων κτλ.


Τέλος, φροντίστε να κρατηθείτε ενεργοί χωρίς να χάνετε την κοινωνικότητά σας. Να έρχεστε σε επαφή με ανθρώπους που εργάζονται στον ίδιο τομέα, καθώς η ανταλλαγή απόψεων, η ενημέρωση για τα τρέχοντα θέματα της δουλειάς τους καθώς και ο τρόπος αντιμετώπισης διαφόρων προβλημάτων είναι πιθανόν να αποτελέσουν χρήσιμες συμβουλές για τη μετέπειτα πορεία σας.