Απόλυση: Πώς να την διαχειριστείτε

Απόλυση: Πώς να την διαχειριστείτε

Προχωρήστε παρακάτω χωρίς δεύτερες σκέψεις

Σε όλους μπορεί αν συμβεί, κάποια στιγμή, να απολυθούν. Ειδικά αυτή την -ζοφερή για την οικονομία- περίοδο, η απόλυση είναι κάτι απολύτως συνηθισμένο ακόμα και ανάμεσα στους πιο άξιους επαγγελματίες. Εάν σας συνέβη κι εσάς, καταρχήν μην πανικοβάλλεστε. Η αναζήτηση δουλειάς σας δεν θα γίνει πιο δύσκολη, επειδή σας απέλυσαν από την προηγούμενη. Και εάν, στην συνέντευξη για την επόμενη δουλειά σας, προκύψει η σχετική ερώτηση, ακολουθούν μερικοί τρόποι για να το διαχειριστείτε με στυλ.

1) Μην κλείνετε πόρτες
Αποχωρίστε από την προηγούμενη δουλειά με χάρη, Υπάρχει πάντα η περίπτωση, μελλοντικοί εργοδότες να έρθουν σε επικοινωνία με τους προηγούμενους, για συστατικές επιστολές. Σίγουρα θέλετε να έχουν καλά πράγματα να πουν για τις ικανότητές σας.


2) Να είστε ειλικρινής
Το νέο αφεντικό σας μπορεί εύκολα, σε κάποια επαγγέλματα τουλάχιστον, να μάθει γιατί απολυθήκατε. Όταν σας γίνει η ερώτηση, δώστε μία ειλικρινή απάντηση. Δεν χρειάζεται να μπείτε σε λεπτομέρειες, καλύτερο είναι να απαντήσετε ειλικρινά μεν, αλλά χωρίς πολλές εξηγήσεις.


3) Μην είστε εμπαθής
Μην εκφράζεστε πικρόχολα ή αρνητικά για την απόλυσή σας (τουλάχιστον στις συνεντεύξεις σας), μπορεί να αποτελέσει πολύ αρνητικό στοιχείο για το νέο σας αφεντικό. Μπορεί να κάνει, τον άνθρωπο που σας παίρνει συνέντευξη, πολύ επιφυλακτικό όσον αφορά την δυνατότητά σας να συνυπάρξετε με τους συναδέλφους σας.


4) Μοιραστείτε αυτά που μάθατε, από την εμπειρία
Επικεντρωθείτε στα θετικά και μοιραστείτε αυτά που μάθατε από την εμπειρία σας, Για παράδειγμα, αν μείνατε, για ένα χρονικό διάστημα άνεργη, πείτε τα πράγματα που κάνατε, στον ελεύθερό σας χρόνο, για να παραμείνετε παραγωγική.

Διαβάστε ακόμα:
Tips για φουλ ενέργεια στη δουλειά
Ήρθε η ώρα να αλλάξετε καριέρα; Ποια λάθη να αποφύγετε
Πώς θα έρθετε πιο κοντά στη δουλειά των ονείρων σας;