Τα 10 πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν την συνέντευξή σας για δουλειά

Τα 10 πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν την συνέντευξή σας για δουλειά

Προετοιμαστείτε κατάλληλα και εντυπωσιάστε τους

Μόλις κλείσετε ραντεβού για συνέντευξη για δουλειά, το αναπόφευκτο άγχος σας για την έκβασή της, μπορεί να σας εμποδίζει από την σωστή προετοιμασία. Η καλή οργάωση, όμως, μπορεί να βγάλει τον καλύτερό σας εαυτό την κρίσιμη στιγμή. Ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα και εντυπωσιάστε τα μελλοντικά αφεντικά σας.

Κάποιες ώρες πριν:
1) Είναι σημαντικό να πάρετε ένα υγιεινό, ισορροπημένο πρωινό, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να φάτε καλά το προηγούμενο βράδυ, ώστε το πρωί να νιώθετε στα καλύτερά σας. Επιλέξτε θρεπτικές τροφές που σας κάνουν να νιώθετε χορτάτη και ικανοποιημένη, και μην ξεχνάτε να περιορίσετε την κατανάλωση καφέ.


2) Ελέγξτε τις μετεωρολογικές προβλέψεις και πάρτε μαζί σας ό,τι μπορεί να σας χρειαστεί: Μία ομπρέλα, ένα αδιάβροχο, γάντια ή τα κατάλληλα παπούτσια.


3) Τα παπούτσια είναι πολύ σημαντικά. Επιλέξτε ένα ζευγάρι που είναι κατάλληλο για τις παρούσες καιρικές συνθήκες αλλά και άνετο, γιατί, το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε θα ήταν να πέσετε καθ' οδόν για τη συνέντευξη. Φορέστε τα εν λόγω παπούτσια από το προηγούμενο κιόλας βράδυ, ώστε να πάρουν την φόρμα του ποδιού σας και να νιώθετε πιο άνετα φορώντας τα.


4) Φτιάξτε ένα νεσεσέρ με ό,τι μπορεί να σας χρειαστεί: οδοντικό νήμα, αποσμητικό, ένα μικρό καθρεφτάκι και ό,τι προϊόντα μακιγιάζ κρίνετε απαραίτητα. Μην ξεχάσετε ένα κουτάκι μέντες, για καθαρή αναπνοή. Αποφύγετε τις τσίχλες.

Μία ώρα πριν:
5) Τηλεφωνήστε σε μία φίλη σας. Ένα χαλαρό τηλεφώνημα θα σας κάνει να νιώσετε λιγότερο σφιγμένη. Προσπαθείστε να μην μιλήσετε καθόλου για την επικείμενη συνέντευξη και επικεντρωθείτε σε χαρούμενα, ξέγνοιαστα θέματα που θα σας κάνουν να ξεχαστείτε για λίγο.


6) Ακούστε δυνατά μουσική, που θα σας κάνει να έχετε περισσότερη ενέργεια. Κανείς δεν ευχαριστιέται να συζητάει με έναν εξαντλημένο άνθρωπο. Οι εταιρείες θέλουν ζωντανούς ανθρώπους, γεμάτους ενθουσιασμό. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να χαλαρώσει, ώστε να λάμψει η προσωπικότητά σας.


Μερικά λεπτά πριν:
7) Κλείστε το τηλέφωνό σας. Αυτονόητο μεν, αλλά σε όλους μπορεί να συμβεί να χτυπήσει την πιο ακτάλληλη στιγμή. Ειδικά αν έχετε χαρακτηριστικό, περίεργο, δυνατό ringtone.


8) Πιείτε νερό. Η ενυδάτωση είανι κίνηση- κλειδί για αν κρατηθείτε σε εγρήγορση. Μόλις φτάσετε στη συνέντευξη, και εφόσον σας προσφέρουν καφέ ή τσάι, μην πείτε όχι, ακόμα κι αν δεν θέλετε. Σε περίπτωση που στεγνώσει το στόμα σας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης είναι καλό να έχετε κάποιο ρόφημα μπροστά σας.


9) Πάρτε βαθιές αναπνοές. Εισπνεύστε από την μύτη και εκπνεύστε από το στόμα. Επικεντρωθείτε στις αναπνοές σας που θα καθαρίσουν το μυαλό σας από το άγχος και τη νευρικότητα.


10) Χαμογελάστε. Η αυτοπεποίθηση είναι το παν, και η θετική ενέργεια βγαίνει προς τα έξω, ειδικά αν αυτό που έχετε να προωθήσετε είναι ο ίδιος σας ο εαυτός.

Διαβάστε ακόμα:
Τι ζώδιο είναι ο προϊστάμενός σου; Κέρδισέ τον με την δύναμη των άστρων!
Τελικά το σερφάρισμα στο διαδίκτυο εν ώρα εργασίας είναι κακό ή όχι;
Τα 10 χρυσά tips της καλής υπαλλήλου!