Στα καλλιστεία της δουλειάς κερδίζουν οι μέτριες

Στα καλλιστεία της δουλειάς κερδίζουν οι μέτριες

Έτσι πάει κορίτσια. Κανείς δεν μπορεί να τα έχει όλα.

Πιστεύετε πως επειδή είστε όμορφη θα αναδειχθείτε με περισσότερη ευκολία στον επαγγελματικό στίβο; Αισθάνεστε πως η εξωτερική εμφάνιση είναι ατού και πως αποτελεί λόγο για να σας επιλέξουν ανάμεσα σε άλλες; Είστε σίγουρη πως αν επισυνάψετε μια φωτογραφία στο βιογραφικό σας, θα κάνετε τους υπεύθυνους να σας προτιμήσουν σε σύγκριση με τις υποψήφιες που δεν έχουν βάλει;

Ξανασκεφτείτε το, γιατί σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι εργοδότες τηλεφώνησαν στους όμορφους άνδρες, όμως δε συνέβη το ίδιο και με τις όμορφες γυναίκες. Συγκεκριμένα, τα περισσότερα τηλεφωνήματα για συνέντευξη δέχτηκαν αυτές που ήταν μέτριας εξωτερικής εμφάνισης ή που δεν είχαν στείλει καν φωτογραφία. Η αντίφαση αυτή πιθανόν εξηγείται από την μάστιγα του γυναικείου φύλου, τη ζήλεια.

Αυτό σημαίνει πως αν ένας άνδρας καλείται ν' αποφασίσει για την κάλυψη μίας θέσης, δε θα διστάσει να προσλάβει έναν πολύ όμορφο άνδρα. Αν όμως στη θέση αυτή βρίσκεται μια γυναίκα, θα προτιμήσει μια πιο μέτρια παρουσία, καθώς προφανώς αισθάνεται ότι απειλείται από αυτή.