Πώς θα βρεις δουλειά πιο εύκολα;

Πώς θα βρεις δουλειά πιο εύκολα;

Επαναπροσδιόρισε τις ικανότητές σου και θέσε τους κατάλληλους στόχους

Ζούμε στην απόλυτη εποχή της οικονομικής κρίσης και της συνεχώς αυξανόμενης ανεργίας. Όσες απογοητεύσεις κι αν συναντήσεις στο κυνήγι σου για δουλειά, μην το βάζεις κάτω. Μην αισθάνεσαι άσχημα αν είσαι απολυμένη ή άνεργη. Αν όμως απλά το δέχεσαι χωρίς να κάνεις κάτι γι αυτό- ήρθε η ώρα να το αλλάξεις. Ακόμη και η προσπάθεια σημαίνει πολλά και μην πτοείσαι από τις ατυχίες και την απόρριψη..

Nα θυμάσαι πως κλάδοι που έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση, την Υγεία και τα τρόφιμα ανταπεξέρχονται καλύτερα από τους εμπορικούς οπότε κυνήγησε και θέσεις εργασίας στους παραπάνω τομείς.

Μην κοιτάς μόνο προς μια και μόνο κατεύθυνση. Ακόμη και αν η θέση εργασίας που βρήκες δεν είναι αυτή που ονειρευόσουν, δε χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις. Μερικές φορές η ιδανική δουλειά δε βρίσκεται στην κατεύθυνση που εμείς νομίζουμε. Μία ασφαλής και αξιοπρεπήε εργασία είναι καλύτερη από την ανεργία.

Κατάγραψε τις ικανότητες και δεξιότητες σου και σύμφωνα με αυτές κάνε μια λίστα με όλους τους τομείς στους οποίους θα μπορούσες να απασχοληθείς.

Ψάξε τόσο μέσω μικρών αγγελιών όσο και τις διαθέσιμες θέσεις μέσω ίντερνετ, επισκέψου τα τοπικά γραφεία του ΟΑΕΔ, στείλε βιογραφικά σε εταιρίες και ενημέρωσε φίλους και γνωστούς ότι ψάχνεις δουλειά.

Πολλές φορές το facebook, το twitter, το google+ και άλλα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιούνται από αρκετές εταιρίες για να δημοσιοποιούν νέες προσλήψεις.

Αν σου δωθεί η ευκαιρία ελαστικής εργασίας ή μειωμένου ωραρίου μην αρνηθείς- μπορεί αν τους ικανοποιείς σαν δυναμικό να γίνεις μόνιμη. Ακόμη κι αν αυτό δεν συμβαί θα έχεις χρόνο να ψάχνεις δουλειά και ένα εισόδημα. Ακόμη και αν δεν ανταποκρίνεται στις επιθυμίες σου αλλά και στα προσόντα σου, μπορείς να την κάνεις για κάποιο διάστημα έως ότου βρεθεί κάτι καλύτερο.

Διαβάστε ακόμη:

Πώς να αντιμετωπίσετε το εργασιακό στρες

Bitch. Please! Η συμπεριφορά που ΔΕΝ πρέπει να υιοθετήσεις αν θες να φτάσεις ψηλά