Είσαι τεμπέλα; Πώς να επιβιώσεις στη δουλειά!

Είσαι τεμπέλα; Πώς να επιβιώσεις στη δουλειά!

Ναι, έχουμε συμβουλές και για εσάς

Ας πούμε ότι δεν είναι και ο πιο ορεξάτος άνθρωπος του κόσμου γενικότερα και ειδικότερα σε θέματα δουλειάς. Προβληματίζεσαι μεν με την κατάστασή σου από την άλλη όμως δεν έχεις καμία πρόθεση να αλλάξεις- ξερεις καλά πως δεν μπορείς.

Για να μην είναι λοιπόν, η ύπαρξή σου σε κείνο το γραφείο ή θέση γενικότερα, εντελώς χαμένος σκοπός ιδού μερικά χρυσά tips που θα σε στηρίξουν.

- Έχεις σκεφτεί πως μπορεί να μην είσαι αμιγώς τεμπέλα αλλά απλά να πανικοβέλλεσαι όταν προσπαθείς να κάνεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα με αποτέλεσμα να μην καταφέρνεις να κάνεις τίποτα; Το να προσπαθείς να κάνεις 100 πράγματα μαζί σημαίνει πως αν όχι όλα μερικά θα πένε πίσω.

- Mην αγχώνεσαι με τα mail. Δεν χρειάζεται να απαντάς κατευθείαν σε όλα εκτός κι αν πρόκειται για μήνυμα από το οποίο εξαρτάται η καριέρα σου.

- Μη φοβάσαι να αρνηθείς να κάνεις έξτρα δουλειές πέραν των στάνταρ υποχρεώσεών σου. Αν δεν σε αφορά κάτι που σου ζητούν να κάνεις και ανήκει σε ευθύνη άλλου καλό είναι να θέτεις όρια. Ιδίως αν είσαι ήδη πιεσμένη. Θα τα κάνεις χειρότερα. Εξήγησε τη θέση σου ευγενικά αν δεν θες να καταλήξεις μόνιμο θύμα.

- Πες ναι στα διαλείμματα από τη δουλιεά. Έστω και ένα 5λεπτο βοηθά να καθαρίσει το μυαλό σου και να επιστρέψεις πιο δυναμικά. Όσο το παραλείπεις τόσο δυσκολότερο είναι να συγκεντωθείς.

- Μην τρως εν ώρα εργασίας ή μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή, μιας και το μυαλό δεν αντιλαμβάνεται πως τρως και το αίσθημα της πείνας επιστρέφει.

- Μην χαζολογάς στο facebook. Ούτε στο twitter αλλά ούτε και στο Pinterest. Ξοδεύεις πολύτιμο χρόνο και μετά απλά πελαγώνεις. Αυτά κάνε τα μετά τη δουλειά.

Διαβάστε ακόμη:

Πώς θα βρεις δουλειά πιο εύκολα;

Bitch. Please! Η συμπεριφορά που ΔΕΝ πρέπει να υιοθετήσεις αν θες να φτάσεις ψηλά

Πώς να αντιμετωπίσετε το εργασιακό στρες