Πώς να βρεθείτε πιο κοντά στη δουλειά που επιθυμείτε

Πώς να βρεθείτε πιο κοντά στη δουλειά που επιθυμείτε

Τα σταθερά βήματα της επιτυχίας

Καταναλώσατε χρόνο και χρήμα σπουδάζοντας ή προσπαθώντας να αναδειχθείτε σε μία δουλειά που νιώθετε πως δεν σας ταιριάζει; Τα πράγματα εκεί έξω δεν είναι εύκολα και αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Αν δεν διαθέτουμε κάποιο μέσον ή μία σίγουρη αποκατάσταση στον τομέα μας... (πού φτάσαμε, να το θεωρούμε απαραίτητο!), το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να ακολουθήσουμε ορισμένα σταθερά και σημαντικά βήματα προκειμένου αν βρεθεί ευκαιρία να είμαστε πιο κοντά στην δουλειά των ονείρων μας.

Θα πρέπει αρχικά να ενημερωνόμαστε σχετικά με τις εξελίξεις στον τομέα που μας απασχολεί, τόσο σε ό, τι έχει να κάνει με προσόντα, όσο και με τις απαιτήσεις τις αγοράς ή τις ανοιχτές ενδεχομένως θέσεις. Θα πρέπει επίσης να εντοπίσετε τα δυνατά σας στοιχεία. Πείτε το ταλέντο, πείτε το δεξιότητες... αρκεί να είστε καλές σε αυτό και να το απολαμβάνετε καθώς το φέρνετε σε πέρας. Ευτυχώς υπάρχει το ίντερνετ προκειμένου να διαπιστώνετε τι ακριβώς γνωρίζετε και σε τι πρέπει να βελτιωθείτε ή να εξοικειωθείτε. Καλό είναι επίσης να αρχίσετε να γνωρίζετε και άτομα τα οποία έχουν να κάνουν με το χώρο που σας ενδιαφέρει- ποτέ δεν ξέρετε πού μπορεί να αποβεί χρήσιμη μια καλή κοινωνική επαφή.

Φυσικά οφείλετε να κάνετε μία mini ή και maxi έρευνα πάνω σε αυτό που σας ενδιαφέρει αξιολογώντας τις εταιρίες, τις βιομηχανίες και κάθε θέση που θα μπορούσε να αξιοποιήσει τις δυνατότητές σας και να σας προσφέρει ευκαιρίες ανέλιξης.

Να θέτετε στόχους- μισθολογικούς που καλύπτουν τις βασικές σας ανάγκες διαβίωσης, αφήνοντάς σας ένα φυσιολογικό περιθώριο για να ζείτε σαν άνθρωπος. Ενημερωθείτε για τους μισθούς που παίζουν και τα ωράρια. Τέλος, αν δεν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε και είστε άνεργη προτείνετε σε κάποια εταιρεία να εργαστείτε μαζί τους αφιλοκερδώς ή δοκιμαστικά για ένα μικρό διάστημα- τόσο για να μάθετε το αντικείμενο και να κάνετε γνωριμίες όσο και για να σας γνωρίσουν. Σίγουρα αν ανοίξει θέση θα προτιμηθεί κάποιος με εμπειρία από κάποιον άλλο που δεν έχει εργαστεί στο συγκακριμένο τομέα.

Διαβάστε ακόμη:

Χρειάζεστε βοήθεια αλλά φοβάστε μην δώσετε θάρρος στον ξερόλα συνάδελφο;

Πώς να βελτιώσετε την απόδοσή σας στη δουλειά με μικρά απολαυστικά tips