Τι μισθό πρέπει να ζητήσετε στη συνέντευξη εργασίας;

Τι μισθό πρέπει να ζητήσετε στη συνέντευξη εργασίας;

Πώς να διαπραγματευτείτε τα θέλω σας

Οι περισσότεροι υπάλληλοι δεν αισθάνονται άνετα να μιλήσουν για αποδοχές και μισθό όταν βρίσκονται σε μία συνέντευξη εργασίας. Οι υποψήφιοι υπάλληλοι φοβούνται να αναφέρουν το θέμα και να πουν αυτό που επιθυμούν σαν μισθό ή αυτό που θεωρούν ότι αξίζουν δεδομένων των προσόντων τους.

Η οικονομική κρίση, η ανεργία και η ανάγκη κάνει τον υπάλληλο να πηγαίνει στη συνέντευξη αγχωμένος. Καλό είναι πάντα πριν πάτε να διεκδικήσετε μία θέση να έχετε υπόψην πώς αμείβεται η συγκεκριμένη θέση εργασίας γενικότερα στην αγορά. Ερευνήστε στο διαδίκτυο και ρωτήστε άτομα που κάνουν αυτή τη δουλειά.

Αν θεωρείτε ότι ο μισθός είναι εξευτελιστικός για τα προσόντα σας, μη διστάσετε να κάνετε αντιπρόταση σε λογικά πάντα πλαίσια. Οι υπάλληλοι με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση που δείχνουν σιγουρια για τα θέλω τους, συνήθως προτιμώνται από εκείνους που παθητικά θα δεχτούν τα πάντα.

Θα πρέπει να δηλώσετε πως επιθυμείτε να εργαστείτε στην εταιρεία και ο μισθός που ζητάτε να είναι ικανός να καλύψει τις βασικές σας ανάγκες ώστε να μπορείτε κι εσείς να αποδίδετε καλύτερα στην εργασία σας. Να κάνετε εμφανές το ότι δεν θέλετε να υπονομέυσετε την εταιρεία αλλά να είστε απλά δίκαιοι τόσο με τον εαυτό σας όσο και με την εταιρεία στην οποία εργάζεστε.

Διαβάστε ακόμη:

3 πράγματα που δεν πρέπει να πείτε στον πιθανό εργοδότη σας

Δουλεύετε από το σπίτι; Δείτε πώς να αποδίδετε καλύτερα!