Μετά το interview, τι;

Μετά το interview, τι;

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να πάρετε την απάντηση που περιμένετε

Έχετε φτάσει μέχρι το τελευταίο στάδιο, για να πάρετε την δουλειά που κυνηγούσατε και τώρα, το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να περιμένετε για την απάντηση. Αν θέλετε ή χρειάζεστε πολύ την δουλειά σίγουρα ο χρόνος αναμονής μπορεί να είναι βασανιστικός, και κάθε φορά που χτυπάει το τηλέφωνο πετάγεστε με την ελπίδα ότι είναι ο μελλοντικός εργοδότης σας. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να διατηρήσετε την ψυχραιμία και την υπομονή σας και να ακολουθήσετε το savoir vivre για μετά την συνέντευξη.

1) Ευχαριστήστε τους μέσα στις επόμενες δύο μέρες
Στείλτε ένα ευχαριστήριο μήνυμα σε όποιον σας πήρε τη συνέντευξη την επόμενη, ή την μεθεπόμενη μέρα το αργότερο. Εάν μιλήσατε με παραπάνω από ένα άτομο, στείλτε, στον καθένα ξεχωριστά, τις ευχαριστίες σας.

2) Επιλέξτε το σωστό άτομο
Μην στέλνετε μηνύματα σε όποιον γνωρίσατε στην εταιρεία. Επιλέξτε τον υπεύθυνο για τις προσλήψεις. Μπορείτε, στο τέλος της συνέντευξης, να ρωτήσετε ποια θα είναι τα επόμενα βήματα της εταιρείας, για να καταλάβετε ποιος είναι αυτός που θα επικοινωνήσει μαζί σας.

3) Χρησιμοποιήστε, αν είναι δυνατόν, το ίδιο μέσο
Αν ο άνθρωπος που σας παίρνει συνέντευξη, αναφέρεται σε κάποιο συγκεκριμένο μέσο επικοινωνίας (το τηλέφωνο ή το internet) καλό είναι να χρησιμοποιήσετε αυτό προκειμένου να επικοινωνήσετε μαζί του.

4) Προσέχετε την γλώσσα που θα χρησιμοποιήσετε
Επιλέξτε τις λέξεις σας με προσοχή και προσέχετε μην φανείτε ανυπόμονη ή ακόμα και πιεστική. Οι managers χρειάζονται χρόνο μέχρι να κάνουν την τελική επιλογή τους για το ποιον θα προσλάβουν και μπορεί πάντα να κάνουν interviews και με άλλους ανθρώπους, οπότε η υπομονή είναι απαραίτητη. Ταυτόχρονα, μην παραλείπετε να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά και για άλλες θέσεις, όσο περιμένετε, αφού ποτέ δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος.

Διαβάστε ακόμα:
Εξαντλημένη στο γραφείο; 5 πιθανές αιτίες που δεν έχετε ενέργεια στη δουλειά
6 έξυπνες συμβουλές για να πετύχετε τους στόχους καριέρας σας
Εσείς πόσο ντίβα είστε στη δουλειά σας;