Απολυθήκατε; Αυτά είναι τα 4 βήματα που πρέπει να κάνετε αμέσως

Απολυθήκατε; Αυτά είναι τα 4 βήματα που πρέπει να κάνετε αμέσως

Δράστε έξυπνα, μην πανικοβάλλεστε και όλα θα πάνε καλά!

Την δύσκολη εποχή που ζούμε μπορεί να συμβεί και στους πιο άξιους εργαζόμενους και, αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, καλό είναι να μην πανικοβάλλεστε. Αυτά είναι τα 4 βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε, μετά την απόλυση, ώστε να διατηρήσετε τον έλεγχο της κατάστασης.

Πάρτε συστατικές επιστολές αμέσως
Πολλές φορές συνεργάτες και προίστάμενοί μας υπόσχονται μία συστατική επιστολή, αλλά μένουν στα λόγια, αφού κάτι τέτοιο είναι λογικό, να μην βρίσκεται ανάμεσα στις προτεραιότητές τους. Καλό είναι, όσο πιο σύντομα γίνεται, να αρχίσετε να ασκείτε τις πιέσεις σας σε αυτούς ώστε να μην ξεχαστούν, αλλά και να έχουν πρόσφατες τις εργασιακές αποδόσεις σας.

Μειώστε τα έξοδα
Η μείωση των αποδοχών σας σημαίνει ότι δεν χρειάζεται, αυτή την περίοδο να κάνετε περιττά έξοδα.

Κάντε προγραμματισμό στα οικονομικά σας
Ο προγραμματισμός, ειδικά αν δεν το έχει κάποιος είανι δύσκολη υπόθεση, αλλά, αν έχετε μείνει χωρίς δουλειά είναι απολύτως απαραίτητος. Γίνετε ρεαλίστριες και βάλτε προτεραι΄΄οτητες στα έξοδά σας.

Ενημερώστε τον κόσμο
Αμέσως μόλις συμπληρώσετε τα νέα στοιχεία στο βιογραφικό σας, ενημερώστε φίλους, συναδέλφους, οικογένεια και λοιπές επαφές ότι ψάχνετε δουλειά. Να είστε συγκεκριμένοι για το είδος της δουλειάς που ψάχνετε και τις ικανότητές σας.