Η ζηλιάρα συνάδελφος που σου κάνει τη ζωή δύσκολη και πώς να την αντιμετωπίσεις

Η ζηλιάρα συνάδελφος που σου κάνει τη ζωή δύσκολη και πώς να την αντιμετωπίσεις

Πάρε τα μέτρα σου για να μην βρεθείς εκτεθειμένη...

1. Τι να κάνεις αν... σχολιάζει την εμφάνισή σου
Μην προσπαθήσεις να εξηγήσεις γιατί είσαι όπως είσαι. Ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσεις μια τέτοια κατάσταση είναι να μην της δώσεις σημασία. Σκέψου ότι έχεις να κάνεις με κάποιον που δεν σε νοιάζει η άποψή του. Αν θες να πας ένα βήμα παρακάτω, απάντησέ της με ένα αθώο χαμόγελο και εξίσου προσποιητά: "Ευχαριστώ".

2. Τι να κάνεις αν... διαδίδει φήμες για σένα
Αρχικά αντιστάσου στην έμφυτη αντίδραση να κάνεις το ίδιο για εκείνη. Εκείνη προσπαθεί να χαλάσει την δική σου εικόνα για να φτιάξει τη δική της. Αν υπάρχει, όμως, κάποιο συγκεκριμένο ψέμα, που θες να ξεκαθαρίσεις, γιατί έχει να κάνει με την επαγγελματική σου απόδοση, βρες για την κατάλληλη ευκαιρία για να πεις στους συναδέλφους που παραπλάνησε την αλήθεια. Θα καταλάβουν ότι εκείνη είπε ψέματα, αρκεί να μην δείξεις αγχωμένη.

3. Τι να κάνεις αν..."ξεχνάει" διαρκώς να σε ενημερώνει για σημαντικά projects
Αν ξέχασε να σε ενημερώσει για ένα συγκεκριμένο project, μην τρέξεις στον προϊστάμενο σας να την καραφώσεις. Κατάπιε το αλλά με την πρώτη ευκαιρία ζήτα από τον διευθυντή σου αν μπορεί να σε ενημερώνει απευθείας για τα μελλοντικά projects που θέλει να συμμετάσχεις.

4. Τι να κάνεις αν... την άκουσες να σε κουτσομπολεύει
Ανέπνευσε και ηρέμησε. Μετά από κάποια ώρα πήγαινε και πες της: "Σε άκουσα καταλάθος να μιλάς για εμένα. Στο μέλλον αν έχεις πρόβλημα με τη συμπεριφορά μου, θα προτιμούσα να έρθεις σε μένα κατευθείαν". Πίστεψέ μας το πιο πιθανό είναι να εκτιμήσει το θάρρος σου.

5. Τι να κάνεις αν... σου μιλήσει άσχημα μπροστά σε συναδέλφους
Μην γίνεις πιο επιθετική από εκείνη και μην της επιτεθείς λεκτικά. Προσέγγισέ την ιδιαιτέρως και ρώτησέ την αν έχει οποιοδήποτε πρόβλημα μαζί σου. Αν το αρνηθεί δώσε της παραδείγματα στα οποία προσπάθησε να σε μειώσει.

6. Τι να κάνεις αν... οικειοποιείται τις επιτυχίες σου

Κάνε ένα μικρό διάλειμμα για να ηρεμήσεις. Μετά και όταν είστε μόνες σας στο γραφείο μπορείς να της πεις κάτι παρόμοιο: "Πιθανόν να μην είχες στόχο να το κάνεις, αλλά πήρες τα εύσημα για τη δική μου ιδέα". Αν επιμένει ότι ήταν δική της η ιδέα τελείωσεεσύ τη συζήτηση λέγοντας: "Μάλλον διαφωνούμε σε αυτό". Το σημαντικό είναι να της δείξεις ότι την έχεις βάλει στο μάτι και δεν θα την αφήσεις ατιμώρητη.

Διαβάστε ακόμη:

7 τρόποι για να γίνεις αυθόρμητη και να νιώσεις ευτυχισμένη στο λεπτό