Το κομπλεξικό αφεντικό

Το κομπλεξικό αφεντικό

Όταν σε θέση ισχύος βρίσκεται ένας άνθρωπος με άλυτα συμπλέγματα, τότε το εργασιακό περιβάλλον μεταμορφώνεται σε θάλαμο βασανιστηρίων...

Είμαι 27 ετών και εργάζομαι σε ένα περιοδικό ως δημοσιογράφος. Πάνω από εμένα είναι ο αρχισυντάκτης και από πάνω ο εκδότης. Ο τελευταίος δεν ασχολείται ιδιαίτερα με το τι συμβαίνει στο γραφείο μας και επειδή έχει και άλλα περιοδικά και επιχειρήσεις, έχει αναθέσει τα πάντα για το συγκεκριμένο περιοδικό στον αρχισυντάκτη και αυτός απλά επιβλέπει.

Ο αρχισυντάκτης είναι ένας άνθρωπος πολύ οργανωμένος που όμως έχει ένα πρόβλημα: είναι απίστευτα κομπλεξικός. Είναι κοντός και άσχημος, με μια πελώρια μύτη και μαλλιά τα οποία φροντίζει να κουρεύει με τρόπο που αναδεικνύεται το γελοίο ολοστρόγγυλο κούτελό του. Όταν φλερτάρει είναι ξεκαρδιστικός και μόνο απόρριψη λαμβάνει από τις γυναίκες, αφού όλοι ξέρουμε πως έχει κοπέλα εδώ και χρόνια την οποία όμως φροντίζει να κρατάει κρυφή, μπας και κάτσει τίποτε άλλο (ο αχρείος).

Δυστυχώς σε έναν τέτοιο κομπλεξικό άνθρωπο έχει δοθεί η εξουσία να ελέγχει μια ομάδα, με αποτέλεσμα να μας ασκεί κάθε μέρα ψυχολογικό πόλεμο. Ζητάει παράλογα πράγματα και όταν του λέμε ότι δε γίνονται, πεισμώνει. Ειδικά αν καταλάβει και ο ίδιος πως αυτό που θέλει είναι αδύνατον, αισθάνεται ταπεινωμένος και κάνει τα πάντα για να εκδικηθεί. Μας αρχίζει στα καψόνια και ο Θεός βοηθός. Ουσιαστικά, είμαστε ήσυχοι μόνο όταν λείπει σε επαγγελματικό ταξίδι, αλλά αυτό συνήθως συμβαίνει μόνο για μερικές μέρες.