Συνέντευξη για δουλειά: Αυτά είναι τα 4 πράγματα που πρέπει να έχετε μαζί σας

Συνέντευξη για δουλειά: Αυτά είναι τα 4 πράγματα που πρέπει να έχετε μαζί σας

Πηγαίνετε προετοιμασμένη για όλα, και πάρτε την δουλειά!

Το κυνήγι στην αγορά εργασίας είναι μία διαδικασία στην οποία ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι μπαίνουν. Είναι ανταγωνιστικό και, σε έναν κόσμο γεμάτο καταρτισμένους υποψήφιους, οι μικρές λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά στην τελική επιλογή. Αυξήστε τις πιθανότητές σας να πάρετε την θέση, παίρνοντας μαζί σας αυτά τα τέσσερα πράγματα, πριν βγείτε από την πόρτα του σπιτιού σας.

Τηλέφωνο της εταιρείας
Ακόμα κι αν φύγετε αρκετή ώρα πριν το προγραμματισμένο ραντεβού από το σπίτι σας, το αναπάντεχο μπορεί πάντα να συμβεί. Έχετε πρόχειρο το τηλέφωνο της εταιρείας που σας περιμένει, ή του ανθρώπου που θα σας πάρει συνέντευξη, ώστε να είστε άψογα προετοιμασμένη για όλα.

Βιογραφικό
Τυπώστε αρκετά αντίγραφα από το βιογραφικό σας, και έχετέ τα μαζί σας. Συνήθως οι εταιρείες έχουν ήδη εκτυπώσει τα βιογραφικά των ανθρώπων που πρόκειται να συναντήσουν, αλλά δεν βλάπτει να έχετε κι εσείς μερικά πρόχειρα- αν την μέρα της συνέντευξης έχει χαλάσει ο εκτυπωτής;

Σημειωματάριο με τις ερωτήσεις σας
Είναι σίγουρο ότι, προς το τέλος της συνέντευξης, θα σας ρωτήσουν αν έχετε εσείς ερωτήσεις για την εταιρεία. Για να μην «κολλήσετε» την κρίσιμη στιγμή, έχετε έτοιμο ένα σημειωματάριο με τις απορίες και τις τυχόν ερωτήσεις σας.

Στυλό
Θα χρειαστείτε να κρατήσετε σημειώσεις και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι το στυλό να γράφει. Τσεκάρετε πριν φύγετε από το σπίτι, ώστε να μην βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Διαβάστε ακόμα:
5 βήματα για να φτάσετε στην κορυφή
Δύο σημάδια ότι ήρθε η ώρα να παραιτηθείτε