Βρήκαμε πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζεις το κινητό σου εν μέσω πανδημίας

Βρήκαμε πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζεις το κινητό σου εν μέσω πανδημίας

Μια βασική ενέργεια που δεν πρέπει να αμελείς.

Είναι γεγονός πως τους τελευταίους μήνες η απρόσμενη πανδημία του Κορονοϊού έφερε τα πάνω-κάτω στις ζωές μας. Με λίγα λόγια αναγκαστήκαμε να κάνουμε το αντισηπτικό και τα μαντηλάκια καθαρισμού αναπόσπαστο κομμάτι της τσάντας και της καθημερινότητάς μας. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά εύκολα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να καταπολεμήσεις δραστικά την εξάπλωση των μικροβίων, κυρίως σε περιόδους έξαρσης διαφόρων ιώσεων.

Αρχικά, ήρθε η ώρα να αποδεχτείς το γεγονός ότι το κινητό σου είναι ένας (αν όχι ο μεγαλύτερος) μαγνήτης μικροβίων. Σύμφωνα με έρευνες των ειδικών, τα κινητά μας τηλέφωνα είναι ένα από τα πιο βρώμικα πράγματα που αγγίζουμε καθημερινά. Μελέτες απέδειξαν κάτι σοκαριστικό: τα αγαπημένα μας smartphones μπορούν να μεταφέρουν έως και 10 φορές περισσότερα βακτήρια από τα καθίσματα μιας τουαλέτας. Επιπλέον το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν καθαρίζουν συχνά τα τηλέφωνά τους, χειροτερεύει την κατάσταση. Τα μικρόβια και τα βακτήρια συνεχίζουν να συσσωρεύονται πάνω στις οθόνες αφής αυξάνοντας τις πιθανότητες έκθεσης σε κάποια λοίμωξη. Ευτυχώς, ο σωστός καθαρισμός του τηλεφώνου σου είναι πολύ εύκολος και αξίζει να γίνει μια καθημερινή σου συνήθεια.

Πρώτα απ ' όλα, βεβαιώσου ότι το τηλέφωνο είναι απενεργοποιημένο και αποσυνδεδεμένο πριν το καθαρίσεις. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα υγρό πανί μικροϊνών, απολυμαντικά μαντηλάκια ή οποιαδήποτε άλλα μαντηλάκια που περιέχουν τουλάχιστον 70% ισοπροπυλική αλκοόλη. Η θήκη και τα κουμπιά χρειάζονται επίσης καθάρισμα, οπότε φρόντισε να μην τα ξεχάσεις.

Δες επίσης: Μόλις ανακαλύψαμε το Just Dance 2021 και δεν μπορούμε να σταματήσουμε να χορεύουμε!

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείς να δεις αναλυτικά πώς θα καθαρίσεις σωστά και αποτελεσματικά το κινητό σου.



Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: @followgreenway