Όλοι οι λόγοι για τους οποίους δεν μπορείς να ξεκολλήσεις από το κινητό σου

Όλοι οι λόγοι για τους οποίους δεν μπορείς να ξεκολλήσεις από το κινητό σου

Η πιο κοινή συνήθεια όλων των ανθρώπων σήμερα.

Οι περισσότερες από εμάς περνούν ένα μεγάλο μέρος της ημέρας μπροστά από φορητούς υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα λόγω δουλειάς. Ειδικότερα τώρα που η πλειοψηφία εργάζεται με την μέθοδο της τηλεργασίας, οι ώρες που αφιερώνουμε σε κάποια ηλεκτρονική συσκευή έχουν αυξηθεί δραματικά.

Δυστυχώς έχουμε συνειδητοποιήσει ότι ακόμα και όταν δεν κάνουμε τίποτα συγκεκριμένο, έχουμε την τάση να scroll-άρουμε στη ροή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό έχει γίνει η πιο βλαβερή συνήθεια για τους περισσότερους ανθρώπους της εποχής μας με αποτέλεσμα να μην συνειδητοποιούν καν πόσο χρόνο ξοδεύουν έτσι.

Εάν λοιπόν ανήκεις σε εκείνες που δυσκολεύονται να κρατήσουν τα χέρια τους μακριά από το κινητό τους τηλέφωνο ακόμη και για 30 λεπτά σε μια μέρα τότε πρέπει να ανησυχήσεις. Τα κινητά τηλέφωνα και πολλά άλλα gadgets έχουν κάνει τη ζωή μας αρκετά πιο εύκολη. Έχουν μειώσει την απόσταση μεταξύ των θέσεων όμως η προσκόλληση σε αυτά δεν είναι καλό σημάδι.

Η ανεξέλεγκτη χρήση του κινητού τηλεφώνου ακόμα και όταν δεν έχεις κάποια συγκεκριμένη εργασία δείχνει ότι το μυαλό σου δεν ηρεμεί ποτέ. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε αυξημένο άγχος ή επαγγελματική εξουθένωση. Όλοι όσοι βιώνουν κρίσεις άγχους συχνά δυσκολεύονται να χαλαρώσουν στο σπίτι. Αισθάνονται συχνά άβολα, τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά. Μπορεί επίσης να δυσκολεύονται να κοιμηθούν τη νύχτα.

Αν λοιπόν θέλεις να κάνεις ένα ψηφιακό detox, δοκίμασε ένα νέο hobby, ασκήσεις αναπνοών ή διαλογισμό. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι μπορούν να σε βοηθήσουν άμεσα μειώνοντας το άγχος και επιφέροντας ηρεμία στο σώμα και το πνεύμα σου.

Δες επίσης: Πώς θα βάλεις περισσότερα εσπεριδοειδή στη διατροφή σου;

Πηγή φωτογραφιών: pexels.com