Πώς θα βάλεις περισσότερα εσπεριδοειδή στη διατροφή σου;

Πώς θα βάλεις περισσότερα εσπεριδοειδή στη διατροφή σου;

Δες μερικά tips που θα σε βοηθήσουν.

Ο πιο δημοφιλής τρόπος για να τρως εσπεριδοειδή, όπως πορτοκάλια και γκρέιπφρουτ, είναι σε ένα ποτήρι ως χυμός, ειδικά στο πρωινό. Φαίνεται ότι η σχέση χυμού πορτοκαλιού και χυμού γκρέιπφρουτ ως τροφών για πρωινό είναι τόσο ισχυρή που οι άνθρωποι δεν σκέφτονται να τα τρώνε για το υπόλοιπο της ημέρας. Αλλά είναι μια εξαιρετική επιλογή για σνακ καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, επειδή τα εσπεριδοειδή είναι σχετικά φθηνά, θρεπτικά και διαθέσιμα όλο το χρόνο.

Τα εσπεριδοειδή είναι πλούσια σε βιταμίνη C, φυτοχημικά και φυτικές ίνες. Το πιο δημοφιλές εσπεριδοειδές είναι το πορτοκάλι, συνήθως σερβίρεται ως χυμός πορτοκαλιού το πρωί. Τα λεμόνια, τα lime και τα γκρέιπφρουτ έχουν πολύ χαμηλές θερμίδες. Τα πορτοκάλια, τα tangelos (το tangelo, είναι ένα υβρίδιο εσπεριδοειδών μιας ποικιλίας Citrus reticulata όπως μανταρίνι, και ποικιλία Citrus maxima, όπως ένα πομέλο ή γκρέιπφρουτ. Το όνομα είναι συνδυασμός των «μανταρίνι» και «pomelo») και τα μανταρίνια έχουν λίγο περισσότερες θερμίδες, αλλά και πάλι εξακολουθεί η περιεκτικότητά τους να μην είναι υψηλή.

Τα εσπεριδοειδή ποικίλλουν ως προς την ποσότητα ξινών τους. Τα λεμόνια και τα lime είναι πολύ ξινά, οπότε είναι δύσκολο να τα φας μόνα τους. Τα γκρέιπφρουτ δεν είναι τόσο ξινά, αλλά είναι συνηθισμένο να σερβίρουμε γκρέιπφρουτ με λίγη ζάχαρη. Τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια είναι πολύ γλυκά.

Οι περισσότεροι άνθρωποι πρέπει να αυξήσουν την πρόσληψη φρούτων και λαχανικών, οπότε η κατανάλωση εσπεριδοειδών λίγες ημέρες την εβδομάδα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ικανοποιηθεί αυτή η ανάγκη.

-Καθάρισε και κόψε πορτοκάλια σε ένα μπολ για ένα εύκολο σνακ μέσα στη μέρα

-Ρίξε λίγη καστανή ζάχαρη πάνω από φέτες γκρέιπφρουτ και ψήσε τις για λίγο στον φούρνο. Ένα εξαιρετικό σνακ επίσης.

-Τα μανταρίνια και οι κλημεντίνες είναι ιδανικά για παιδιά επειδή είναι εύκολο να ξεφλουδιστούν και είναι πολύ γλυκά.

-Ξεφλούδισε ένα πορτοκάλι, κόψε το στη μέση και πρόσθεσε το σε μια φρέσκια σαλάτα

-Πρόσθεσε φέτες λεμονιού ή lime σε ανθρακούχο ή απλό νερό.

-Φτιάξε κατεψυγμένα σνακ πλούσια σε βιταμίνες παγώνοντας χυμό πορτοκαλιού σε καλούπια ή μικρά χάρτινα ποτήρια με ξυλάκια.